Σούπα αποτοξίνωσης με ασύγκριτη γεύση!

Μια ακόμη λαχανόσουπα για να καθαρίσει οργανισμός μας από τοξίνες και να χάσουμε πόντους.
Υλικά
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 κοτσάνια σέλινο, σε κύβους
3 μεσαία καρότα, σε κύβους
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν,
αλάτι και μαύρο πιπέρι,
6 φλιτζάνια νερό (ή 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών + 2 φλιτζάνια νερό)
2 φλιτζάνια καλέ,
1 φλιτζάνι μοβ λάχανο, ψιλοκομμένο
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το σέλινο, τα καρότα, το μπρόκολο, τις ντομάτες και το φρέσκο τζίντζερ. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, Προσθέτουμε κατόπιν τον κουρκουμά, την κανέλα και το πιπέρι το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζουμε τη θερμότητα και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή έως ότου τα λαχανικά είναι μαλακά. Προσθέτουμε μετά το λάχανο και το χυμό λεμονιού κοντά στα 2-3 τελευταία λεπτά που σιγοβράζουν. Εάν θέλετε οπωσδήποτε λάδι μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας ή λιγότερο. Η σούπα μας μπορεί να μείνει στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.