Κατσαρολάκι
Σουπιές με κριθαράκι! Για μικρούς και μεγάλους καλοφαγάδες
ΥΛΙΚΑ
- 1000 γρ. Σουπιές
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 225 ml. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 500 γρ. κριθαράκι
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 50 λεπτά
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
- Αριθμός ατόμων
- 4 άτομα
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σουπιές και τις ψιλοκόβουμε.
Τσιγαρίζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σουπιές.
Όταν πάρουν 1-2 βράσεις, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο με χλιαρό νερό, το πιπέρι και την κανέλα.
Μόλις οι σουπιές είναι μισοψημένες προσθέτουμε , αλάτι και πιπέρι και 1-2 ποτήρια νερό. Βράζουμε για ακόμη 10 περίπου λεπτά έως ότου ψηθούν οι σουπιές.
Βράζουμε τις σουπιές μέχρι να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμες ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3,5 μέρη νερό σε ένα μέρος κριθαράκι. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και λίγο αλάτι. Αφήνουμε το κριθαράκι να ψηθεί και να πιει τα υγρά του.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.