Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Σάλτσα Γουακαμόλε με chips σε σχήμα αστεριών !

Ιδανικό για πάρτι με εξωτική διάθεση και με συνταγή που μπορούν να ακολουθήσουν μαζί σας τα παιδιά!

Υλικά:

Για την σάλτσα γουακαμόλε:
• 1 μεγάλη ξεφλουδισμένη ντομάτα
• 3 αβοκάντο
• χυμό από 2 lime
• 2 φρέσκα κρεμμύδια
• αλάτι
• κύμινο
• κόλιαντρο

Για τα chips:

• 6μέτρες φέτες τορτίγιας

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε την ντομάτα από μέσα και αφήνετε μόνο το εξωτερικό της. Την κόβετε σε λεπτά κομμάτια, και τα βάζετε σε ένα μπολ. Κόβετε τα αβοκάντο στην μέση και τα καθαρίζετε εντελώς από το εσωτερικό της. Κόβετε σε λεπτές φέτες και τις προσθέτετε στο μπολ με την ντομάτα. Συμπληρώνετε με τον χυμό από lime,τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, και το κύμινο. Χρησιμοποιήστε το beamer που φτιάχνετε και τον πουρέ πατάτας, και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Ρίχνετε στο τέλος και το κόλιαντρο και όταν έχει την υφή που θέλετε σταματάτε. Δοκιμάζετε την σάλτσα, και ανάλογα με την γεύση της προσθέτετε αλάτι ή χυμό lime.

Για να φτιάξετε τα chips, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη σε σχήμα αστεριού κόβετε τις τορτίγιες(θα πρέπει να σας βγουν 3 από κάθε πίτα),και τις αλείφετε ελαφρώς με λάδι. Απλώνετε τα αστέρια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν για 8 με 10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν, και τα σερβίρετε μαζί με την σάλτσα γουακαμόλε!

Back to top button