Κατσαρολάκι
Ρομαντικό δείπνο με κινέζικο. Εύκολη συνταγή για χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα!
Ψάχνετε να βρείτε τη σωστή συνταγή για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου; Σας έχουμε πρόταση που θα κάνει το σημερινό τραπέζι ξεχωριστό και σίγουρα εντυπωσιακό. Κινέζικο με γλυκόξινη σάλτσα! Δοκιμάστε με εύκολα και γευστικά υλικά!
Υλικά:
- 800 γρ. χοιρινό άπαχο χωρίς κόκκαλο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ. σούπας ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 1 μικρή κονσέρβα ανανά
- 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 κ. σούπας σόγια σος
- 2 κ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σούπας κορν φλάουρ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε μέτρια κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια καρέ.
- Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους ή λωρίδες (γίνεται πιο γρήγορα)
- Πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ και πατάμε με τα δάχτυλά μας για να καλυφθούν καλά τα κομμάτια του κρέατος.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το χοιρινό σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ακόμα.
- Από την κονσέρβα του ανανά κόβουμε 3 ροδέλες σε 8 κομμάτια και μετράμε μισό φλυτζάνι του τσαγιού από το σιρόπι.
- Προσθέτουμε τον ανανά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και σωτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το σιρόπι, τη σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, το μπαλσάμικο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά-1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το κρέας και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από το βραστήρα αν χρειαστεί.
- Σερβίρουμε με noodles. Θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ και ετοιμάζονται στο λεπτό.
Κι έτοιμο το ρομαντικό τραπέζι!