Κατσαρολάκι

Πασχαλινή λιχουδιά !

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα
  • 100 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη (φρέσκια ή αποξηραμένη)
  • 35-40 χρωματιστά κουφέτα για τα αυγουλάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις σοκολάτες σε κομματάκια και τις λιώνετε σε μπεν μαρί. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μόλις μισοκρυώσει προσθέστε το ινδοκάρυδο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθεί πλήρως.
  2. Σε μεγάλο δίσκο τοποθετείτε μια λαδόκολλα. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνετε μείγμα και δημιουργείτε πάνω στη λαδόκολλα “φωλιές” σοκολατένιας διαμέτρου 7 εκ. περίπου. Με το πίσω μέρος του κουταλιού κάνετε ένα μικρό “βαθούλωμα” στο κέντρο κάθε φωλιάς όπου θα τοποθετείσετε τα αυγουλάκια.
  3. Τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσουν. Τοποθετείτε στο κέντρο μικρά πασχαλινά αυγουλάκια και σερβίρετε.
Back to top button