Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Ο καιρός των Μανιταριών και η καλύτερη συνταγή που έχουμε δοκιμάσει !

Υλικά

  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 100 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 100 γρ παρμεζάνα
  • λίγο μαϊντανό λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο
  • 120 γρ λευκό κρασί
  • Ζωμός μανιταριών

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια.
  • Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και καθαρίζουμε το σκόρδο
  • Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα, με λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα ποδαράκια από τα μανιτάρια
  • Σβήνουμε με 1 1/2 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
  • Σουρώνουμε και ρίχνουμε στο ζωμό τα αποξηραμένα μανιτάρια
  • Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι (σημ.: θέλουμε δυνατή φωτιά)
  • Μόλις πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με το κρασί και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό των μανιταριών. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέχρι το κριθαράκι να είναι έτοιμο
  • Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

Back to top button