Κατσαρολάκι
Ο καιρός των Μανιταριών και η καλύτερη συνταγή που έχουμε δοκιμάσει !

Υλικά
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
- 100 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 50 γρ βούτυρο
- 100 γρ παρμεζάνα
- λίγο μαϊντανό λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο
- 120 γρ λευκό κρασί
- Ζωμός μανιταριών
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια.
- Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και καθαρίζουμε το σκόρδο
- Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα, με λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα ποδαράκια από τα μανιτάρια
- Σβήνουμε με 1 1/2 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
- Σουρώνουμε και ρίχνουμε στο ζωμό τα αποξηραμένα μανιτάρια
- Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι (σημ.: θέλουμε δυνατή φωτιά)
- Μόλις πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με το κρασί και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό των μανιταριών. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέχρι το κριθαράκι να είναι έτοιμο
- Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.