Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Ομελέτα χωρίς κρόκους!

Πολλά παιδιάκια εμφανίζουν αλλεργική αντίδραση και ευαισθησία στον κρόκο αυγού. Αν το δικό σας είναι ένα από αυτά, μπορείτε να μην του στερήσετε το αυγουλάκι, αρκεί βέβαια να χρησιμοποιήσετε μόνο τα ασπράδια!

Υλικά:
30 γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα, όσα χωράνε στη χούφτα του ενός χεριού)
50 γρ. ντοματίνια
4 ασπράδια αυγού
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος
5 γρ. chives (σχοινόπρασο)
10 γρ. μαϊντανός
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση συνταγής
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με τα φύλλα από το σπανάκι, αφού τα ψιλοκόψουμε, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το αλατοπίπερο και λίγο νερό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ανοξείδωτο χερούλι (ειδικό για φούρνο) βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, περιχύνουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Τέλος, ψήνουμε την ομελέτα στο φούρνο στους 200°C για 4 λεπτά.

Σερβίρουμε με τις ντομάτες κομμένες στο πλάι

Back to top button