Σχολές γονέων

Οικογενειακές σχέσεις στο επίκεντρο των σχολών γονέων. Δηλώστε συμμετοχή.

Το Κέντρο Πρόληψης Ν.Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ)  στα πλαίσια των δράσεών του για στήριξη της οικογένειας και μάλιστα σε νέες και δύσκολες καταστάσεις σχεδιάζει την υλοποίηση δύο ομάδων με τίτλο «ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ»,  οι οποίες θα απευθύνονται τόσο στους γονείς όσο και στους νέους.

Στην σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης η δυσχερής οικονομική κατάσταση αναγκάζει ολοένα περισσότερους νέους – όχι μόνο εκείνους που σπούδαζαν – να επιστρέψουν στην οικογενειακή εστία, ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια εργασίας και αυτόνομης διαβίωσης.

Η επιστροφή των νέων και η εκ νέου διαμονή τους με τους γονείς δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ακόμη και για τις πιο αγαπημένες οικογένειες μπορεί αναπόφευκτα να δημιουργηθούν συγκρούσεις.

Πως μπορεί κανείς να διαχειριστεί αυτό το ενδεχόμενο;

Η οικογένεια χρειάζεται ευελιξία για να εξελιχθεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας και οι σχέσεις χρειάζεται να τεθούν σε νέα βάση.

Η διεργασία των ομάδων στοχεύει στην λειτουργική συμβίωση, μέσα από τον σεβασμό, την επικοινωνία, την συνεργασία και τον επαναπροσδιορισμό των οικογενειακών σχέσεων στην ενήλικη πια μορφή τους.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν για του γονείς 4 δίωρες/εβδομαδιαίες συναντήσεις και για τους νέους 5 δίωρες/εβδομαδιαίες.

Για περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής : στη Δ/νση Βίκτωρος Ουγκώ 2-Πλατεία Χατζηπέτρου ή στο τηλέφωνο :2431 0 75555

Σας παρακαλούμε όπως δημοσιευθεί αύριο Τρίτη  20  Σεπτεμβρίου 2016

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Back to top button