Κατσαρολάκι

Νησιώτικοι ρεβυθοκεφτέδες – Σε τι διαφέρουν και γιατί αρέσουν περισσότερο στα παιδιά;

Μια συνταγή που έρχεται από τα νησιά και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά, και προφανώς θρεπτική… μιας και περιέχει ένα μαγικό συστατικό…Το σουσάμι!!!

Υλικά

  • 200 gr. ρεβύθια αποφλοιωμένα
  • 1 αυγό
  • 50 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Σουσάμι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσειτην σόδα.
    Ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια και τα χοντροκόβουμε στο multi .
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
    Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα, που θα πλάθετε σε κεφτεδάκια.
    photo
  3. Πλάθουμε σχετικά μέτριους, στρογγυλούς κεφτέδες και τους “περνάμε” μέσα από το σουσάμι.
    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, κατσαρολάκι ή φριτέζα να κάψει.
  4. Τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν ωραίο καστανό χρώμα.
    Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και μπορείτε να τους συνοδεύσετε με γιαούρτι!
 *Η συνταγή από το www.funkycooking.gr
Back to top button