Κατσαρολάκι
Νησιώτικοι ρεβυθοκεφτέδες – Σε τι διαφέρουν και γιατί αρέσουν περισσότερο στα παιδιά;

Μια συνταγή που έρχεται από τα νησιά και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά, και προφανώς θρεπτική… μιας και περιέχει ένα μαγικό συστατικό…Το σουσάμι!!!
Υλικά
- 200 gr. ρεβύθια αποφλοιωμένα
- 1 αυγό
- 50 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κρεμμύδια
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Σουσάμι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσειτην σόδα.
Ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια και τα χοντροκόβουμε στο multi . - Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα, που θα πλάθετε σε κεφτεδάκια.
- Πλάθουμε σχετικά μέτριους, στρογγυλούς κεφτέδες και τους “περνάμε” μέσα από το σουσάμι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, κατσαρολάκι ή φριτέζα να κάψει.
- Τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν ωραίο καστανό χρώμα.
Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και μπορείτε να τους συνοδεύσετε με γιαούρτι!