Κατσαρολάκι
Μπιφτέκια γεμιστά με γραβιέρα και λαχανικά!
Υλικά (Σερβίρει 4)
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 200 γραμμάρια γραβιέρα
- 2 κολοκύθια
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 2 κρεμμύδια σωταρισμένα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 αυγό
- 1 κ. σούπας κέτσαπ
- 1 πρέζα κανέλλα
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβουμε σε κυβάκια τα υλικά της γέμισης, δηλαδή τη γραβιέρα, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές φλωρίνης.
Ζυμώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά καλά (κιμάς, φρυγανιά, κρασί, αυγό, κέτσαπ, μουστάρδα, κανέλλα, κύμινο, αλατοπίπερο) και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα για να σφίξει.
Πλάθουμε τα μπαλάκια για τα μπιφτέκια και στο εσωτερικό τους βάζουμε γραβιέρα, κολοκύθι και πιπεριές φλωρίνης.
Ξαναπλάθουμε για να είμαστε σίγουροι ότι το μείγμα δεν περισσεύει εκτός και ψήνουμε είτε σε σχαρωτό τηγάνι ή στο φούρνο για 20 λεπτά στο γκριλ ώστε να ψηθούν και από τις 2 μεριές αλλά να παραμείνουν ζουμερά.