Μπάρες ψυγείου φυστικοβούτυρου με σοκολάτα – Από τη φίλη μας Λένκα Μπορύσοβα

Από τα πιο ωραία γλυκάκια που έχουμε δοκιμάσει!
Αρχικά θα χρειαστείτε ένα πυρέξ ή ταψί διαστάσεων 32×24 εκ. ή δύο μικρά των 24×16
Υλικά:
1 βαζάκι φυστικοβούτυρο (450 γρ.), για πιο τραγανή υφή διαλέξτε το «crunchy»
1 πλάκα βούτυρο (250 γρ.) – ¾ για βάση και ¼ για επικάλυψη
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 ½ – 4 φλιτζάνια τρίμμα μπισκότου (της αρεσκίας μας)
2 κ.σ. κακάο
50 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
50 γρ. καραμέλα σε σταγόνες
100 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα ¾ βουτύρου μαζί με 300 γρ. (2/3 του βάζου) φυστικοβούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σταδιακά προσθέτουμε τη μισή άχνη. Έπειτα συνεχίζουμε -ανακατεύοντας πλέον με κουτάλα- με την υπόλοιπη άχνη, τριμμένο μπισκότο, κακάο και τις σταγόνες σοκολάτας και καραμέλας. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ταψί και στρώνουμε πιέζοντάς το με τα δάχτυλά μας.
2. Σε ένα σκεύος λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το υπόλοιπο βούτυρο (1/4), φυστικοβούτυρο (1/3) και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνουμε πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα και ισιώνουμε με σπάτουλα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Κόβουμε σε μπάρες. Κρατάμε σε αεροστεγές δοχείο.