Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Μακαρόνια φούρνου με κολοκυθάκια

Μακαρονάδα φούρνου με κολοκυθάκια

υλικά (για 6-8 άτομα)

  • ριγκατόνι
500γρ
  • ελαιόλαδο
4 κουταλιές
  • κρεμμύδι ξερό
1
  • σκόρδο
2 μεγάλες ή 4 μικρές σκελίδες
  • κολοκυθάκια
6
  • κατίκι Δομοκού
250γρ
  • ανθότυρο ή ρικότα
250γρ
  • γραβιέρα τριμμένη
1 φλυτζάνι
  • αυγά χτυπημένα
2
  • φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
10 φυλλαράκια
  • γάλα
1/2 φλυτζάνι
  • αλάτι
μια πρέζα
  • πιπέρι
όσο σας αρέσει
  • ελαιόλαδο
λίγο για το άλειμμα του ταψιού
  • γαλέτα
2 -3 κουταλιές
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν.
  • Μέχρι να βράσουν τα ριγκατόνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια. Ανατεύουμε και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά ακόμα.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε το κατίκι, τη ρικότα, τη γραβιέρα και τα αυγά. Προσθέτουμε το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε στο μίγμα των τυριών και τα κολοκυθάκια.
  • Σουρώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια. Αν δεν έχουμε έτοιμα τα υπόλοιπα υλικά μας τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μέχρι να τα προσθέσουμε στο μίγμα των τυριών.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το γάλα στο μίγμα με τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο το πυρέξ με ελαιόλαδο και σκορπάμε τη γαλέτα να πάει στον πάτο και στα τοιχώματα.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο πυρέξ και βάζουμε στο φούρνο.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°Cκαι ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι τα μακαρόνια να ροδίσουν λιγάκι.

Back to top button