Κατσαρολάκι
Μακαρόνια φούρνου με κολοκυθάκια

Μακαρονάδα φούρνου με κολοκυθάκια
υλικά (για 6-8 άτομα)
| 500γρ |
| 4 κουταλιές |
| 1 |
| 2 μεγάλες ή 4 μικρές σκελίδες |
| 6 |
| 250γρ |
| 250γρ |
| 1 φλυτζάνι |
| 2 |
| 10 φυλλαράκια |
| 1/2 φλυτζάνι |
| μια πρέζα |
| όσο σας αρέσει |
| λίγο για το άλειμμα του ταψιού |
| 2 -3 κουταλιές |
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν.
- Μέχρι να βράσουν τα ριγκατόνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια. Ανατεύουμε και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά ακόμα.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε το κατίκι, τη ρικότα, τη γραβιέρα και τα αυγά. Προσθέτουμε το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε στο μίγμα των τυριών και τα κολοκυθάκια.
- Σουρώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια. Αν δεν έχουμε έτοιμα τα υπόλοιπα υλικά μας τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μέχρι να τα προσθέσουμε στο μίγμα των τυριών.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το γάλα στο μίγμα με τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο το πυρέξ με ελαιόλαδο και σκορπάμε τη γαλέτα να πάει στον πάτο και στα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο πυρέξ και βάζουμε στο φούρνο.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°Cκαι ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι τα μακαρόνια να ροδίσουν λιγάκι.