Σχολές γονέων

Κρίση και συναισθηματική ανθεκτικότητα

Οι αλλαγές και ο τρόπος επιρροής της οικονομικής κρίσης στο κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον καθώς και η ορθή διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης, θα αποτελέσουν το αντικείμενο εκδήλωσης που συνδιοργανώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στα Τρίκαλα από το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης και την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης, η οποία θα γίνει στις 6 αύριο το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαρτίου στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα είναι η επιστημονική υπεύθυνη και κλινική ψυχολόγος του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Άννα Καραμπίνα. Το θέμα που θα αναπτύξει η ομιλήτρια είναι “Κρίση και συναισθηματική ανθεκτικότητα”, μια κρίση -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εκδήλωσης- “που είναι ηθική, πολιτική, πολιτισμική και ιδεολογική, επηρεάζοντας τη συναισθηματική κατάσταση ενός ανθρώπου που ζει και κινείται σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα”.


 

Το Κέντρο Πρόληψης  πραγματοποιεί, με το κατάλληλα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, προληπτικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εφήβους και στην ευρύτερη κοινότητα με στόχο την καλύτερη γνώση του εαυτού, την βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και την ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής και προάγουν την υγεία. Επίσης παρέχει  συμβουλευτική και πληροφόρηση για τις υπάρχουσες θεραπευτικές δομές σε άτομα που έχουν σχέση με χρήση ουσιών.

Το έργο του ΚΚΠΤ, είναι πολύ σημαντικό, απαιτεί την πολύπλευρη στήριξη της Πολιτείας και των συμμετεχόντων φορέων, δηλαδή της  Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου  Τρικκαίων, της Αντιναρκωτικής Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων και της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Είναι σημαντικό γιατί παρέχει στην κοινωνία  πρωτογενή πρόληψη σε μια εποχή όπου  φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας (βία, εγκληματικότητα, διαφορετικότητα κ.α.) είναι ιδιαίτερα οξυμένα και ως συνέπεια της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

 

Back to top button