Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Κεφτεδάκια κοτόπουλου φρικασέ!

ΥΛΙΚΑ

 

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

 

200 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ

100 ΓΡ. ΡΟΚΑ

10 ΦΥΛΛΑ ΜΑΡΟΥΛΙ

4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ

200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

½ LT ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

2 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ:

500 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

60 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

2 ΑΒΓΑ

50 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

2 Κ.Σ. ΞΕΡΗ ΡΙΓΑΝΗ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλου, τα αβγά, την τριμμένη φρυγανιά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια,  το λιωμένο βούτυρο, την ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε, πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Βάζουμε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Θωρακίζουμε τους κεφτέδες κοτόπουλου, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να εξαφανιστεί τελείως και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο, να σιγοβράσει, για 8-10 λεπτά.

Προσθέτουμε το μαρούλι, το σπανάκι, την ρόκα, ανακατεύοπυμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει, ξεσκέπαστο, μέχρι να δέσει.

Back to top button