Κατσαρολάκι

Κέικ μήλου με ελαιόλαδο χωρίς αυγά και γάλα!

Για πολλούς λόγους, μπορεί η κατανάλωση γάλακτος και αυγών, από μικρούς και μεγάλους να είναι απαγορευτική. Πέρα από αυτό, το συγκεκριμένο κέικ, είναι έτσι κι αλλιώς γευστικότατο και εύκολο, ιδανικό για σνακ, πρωινό κτλ.

Υλικά:

  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα, προαιρετικά
  • 2 μικρά μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ κουτ. σούπας baking powder
  • ½ κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ξεκινήστε τρίβοντας τα μήλα και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε με το σύρμα ή ένα μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Προσθέστε το μίγμα του αλευριού και το χυμό του πορτοκαλιού εναλλάξ σε 2 δόσεις το καθένα ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέστε το μήλο και τα καρύδια, αν τα χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα. Αδειάστε το μίγμα του κέικ σε μια μακρόστενη φόρμα που έχετε πρώτα λαδώσει και ψήστε για 40-45 λεπτά μέχρι το κέικ να ψηθεί καλά απ’έξω και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το εσωτερικό του. Σε αυτό το χρόνο το κέικ παραμένει νωπό στο εσωτερικό του. Με άλλα 5-10 λεπτά ψήσιμο θα έχετε ένα κέικ πιο τραγανό απ’έξω και λιγότερο νωπό μέσα. Δοκιμάστε το, επίσης, και σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα κέικ διπλασιάζοντας τα υλικά. Καλή επιτυχία!

Back to top button