Κατσαρολάκι

Εργαστήρι Διατροφής για παιδιά & γονείς

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση του Εργαστηρίου Διατροφής «Ζούμε μαζί… τρώμε και κινούμαστε μαζί», με θέμα «Ο γάτος Garfield και ο Λιχούδης… φαγητό εκτός σπιτιού και γλυκοί πειρασμοί». Την επιστημονική επιμέλεια είχε η Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Msc.
Η διατροφική εκπαίδευση στα παιδιά, ξεκίνησε με κουκλοθέατρο, κεντρικό μήνυμα του οποίου ήταν ότι «σε μία ισορροπημένη διατροφή μπορούν να έχουν θέση και τα γλυκά και το έτοιμο φαγητό». Ο γάτος Garfield, ο Λιχούδης και η Μηλίτσα, οι ήρωες της ιστορίας, τόνισαν ότι το κλειδί της σωστής και συνάμα απολαυστικής διατροφής είναι η ποικιλία, η ισορροπία και το μέτρο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της Πυραμίδα Παιδικής Διατροφής, τα παιδιά διαπίστωσαν ότι τα γλυκά και τα λιπαρά βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας και επομένως, μπορούμε να τα καταναλώνουμε πιο σπάνια από τα υπόλοιπα τρόφιμα. Για την εμπέδωση αυτών των πληροφοριών, τα παιδιά έπαιξαν το επιτραπέζιο παιχνίδι διατροφής «Ο γάτος Garfield και ο Λιχούδης». Τέλος, επιδόθηκαν στη ζαχαροπλαστική, φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση των γονιών τους, με στόχο τη διαχείριση της κατανάλωσης των γλυκών και του έτοιμου φαγητού (γιορτινά τραπέζια, παιδικά πάρτυ, fast food). Ακολούθησε, συζήτηση γύρω από τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, με τη διατροφή των παιδιών τους.
Το εργαστήρι Διατροφής θα συνεχίσει τον κύκλο του, στις αρχές του Ιανουαρίου. Η ακριβής ημερομηνία, θα ανακοινωθεί. Για να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη συνάντηση ή για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 24310 32155. Διαιτολογικό γραφείο «Nutrimed». Διεύθυνση: Γαριβάλδη 1.

papagiannopoulou 16 12 1

Back to top button