Κατσαρολάκι
Γαλατόπιτα λαχταριστή, θρεπτική και αγαπημένη των παιδιών!

Η Μαριάννα Αποστόλου –Συνταγές της Μαριάννας- μοιράζεται μαζί μας την συνταγή της γαλατόπιτας που θα σας τρελάνει!
Υλικά
1 μπουκάλι γάλα
1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι κρασιού αλεύρι όχι καλά γεμάτο
1 βανίλια
2 ποτήρια του κρασιού ζάχαρη λίγο αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο ή φυτίνη
3 αυγά χτυπημένα
7 φύλλα
1 ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας κανέλα και μια κουταλιά ζάχαρη ανακατεμμένα με τα καρύδια
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής. Ζεσταίνουμε το μισό γάλα και στο υπόλοιπο διαλύουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Όταν κάψει καλά το γάλα ρίχνουμε το μίγμα και τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη προσθέτουμε το βιτάμ. Στρώνουμε τα 5 φύλλα κάτω και ραντίζουμε ένα – ένα με λίγο ελαιόλαδο και με το μίγμα Ζάχαρη – κανέλα – καρύδια. Βάζουμε τα άλλα δύο φύλλα από πάνω και τυλίγουμε ότι προεξέχει. Ψήνουμε σε 180ο C μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Καλή επιτυχία !!!