Αυγά σε φωλίτσες στο φούρνο – Η συνταγή μιας μέρας χωρίς σχολείο!

Τα ζουζούνια σήμερα δεν έχουν σχολείο…και είναι σίγουρο ότι ελάχιστες θα προλάβουν να μαγειρέψουν. Στα γρήγορα λοιπόν, κάντε τους τη χάρη για κάτι εύκολο, όμορφο, και γευστικό!!! Και βγείτε από την κουζίνα όσο πιο γρήγορα μπορείτε για να απολαύσετε τη μέρα!
Τι θα χρειαστείτε
1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
4 μεγάλα αυγά
¼ της κούπας τριμμένο κίτρινο τυρί (κατά προτίμηση τσένταρ ή γκούντα)
Στρογγυλά κουπ- πατ (ή ποτήρι με μεγάλο, στρογγυλό άνοιγμα)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2ο
«Αλευρώστε» ελαφρά τον πάγκο της κουζίνας και στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω το φύλλο σφολιάτας. Με ένα στρογγυλό κουπ- πατ ή ένα μεγάλο ποτήρι, σχηματίστε 4 κύκλους.
Βήμα 3ο
Μεταφέρετε τα πιτάκια σε ένα σκεύος με λαδόχαρτο, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους (τουλάχιστον 5 εκατοστά γιατί τα πιτάκια θα απλωθούν). Στη συνέχεια, κάντε μικρές τρύπες σε κάθε ζυμαράκι και βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Βήμα 4ο
Αφού τα βγάλετε απ’ τη συντήρηση, τοποθετήστε τα αμέσως στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα να ψηθούν για 8 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να ροδίσουν.
Βήμα 5ο
Έπειτα, απομακρύνετέ τα από τον φούρνο και ρίξτε ίση ποσότητα απ’ το τριμμένο τυρί στο εσωτερικό του κάθε κύκλου. Σπάστε ένα αυγό για το καθένα και ρίξτε το στο κέντρο του.
Βήμα 6ο
«Πασπαλίστε» με το κλασικό αλατοπίπερο και αφήστε τα πιτάκια να ψηθούν για 12 λεπτά ακόμα- θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα από τα ασπράδια των αυγών.
Βήμα 7ο
Απομακρύνετέ τα από τον φούρνο, σερβίρετε και απολαύστε!
Μερικά ακόμα tips
– Αν δεν έχετε φύλλο σφολιάτας, μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή με ψωμί του τοστ. Απλώς, δημιουργήστε ένα μικρό βαθούλωμα με ένα κουτάλι για να βάλετε μέσα τα αυγά και «ασφαλίστε» τις άκρες του με το τριμμένο τυρί.
– Μία φόρμα για μάφιν θα σας χρησιμεύσει για να τα τοποθετήσετε μέσα και για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα έχετε απώλειες από τα’ αυγά.
– Προσθέστε όσα υλικά θέλετε (προσούτο, μπέικον, μανιτάρια), αλλά λίγο πριν το τέλος. Διαφορετικά, θα αναμιχθούν με το ασπράδι και τον κρόκο τω