Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Έλα να πάμε στο νησί με μια συνταγή! Τόνος #Αλοννησου με ζυμαρικά!

Ο τόνος Αλοννήσου, γνωστός και ως “τονάκι Αλοννήσου”, είναι προϊόν τόνου (που ανήκει στο είδος του λευκού τόνου) συσκευασμένο σε γυάλινα βάζα.

Το ψάρι καθαρίζεται προσεκτικά και βράζεται ελαφρά με θαλασσινό αλάτι. Το 50% περίπου που απομένει συσκευάζεται σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα μαζί με αραβοσιτέλαιο, ελαιόλαδο ή νερό. Ο τόνος Αλοννήσου θεωρείται εκλεκτό προϊόν, παγκοσμίως γνωστό για τη γεύση του. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές, όπως σε μακαρονάδες με τόνο ή με θαλασσινά, πίτσες, σαλάτες κ.ά. Επίσης μπορεί να καταναλωθεί και σκέτος.

 

Υλικά:

1
πακέτο σπαγγέτι ή λαζάνια
1
βαζάκι τόνο Αλοννησου
4-5
φρέσκιες ντομάτες ή 1 συσκευασία κονκασέ
λίγη ρίγανη
1
κρεμμύδι
1-2
σκελίδες σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
1
ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και τέλος τις ντομάτες.

Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 – 12 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη σάλτσα τον τόνο, σπασμένο σε κομμάτια, τις ελιές εάν βάλουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμένο πιπέρι.

Back to top button