BookcornerKidsnews

Τα 3 πιο Χριστουγεννιάτικα βιβλία από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Τα Χριστούγεννα με ένα καλό βιβλίο γίνονται …ακόμη πιο Χριστούγεννα για όλους μας! Ιστορίες με ζεστασιά, με δημιουργικότητα, με φαντασία, με όλη εκείνη τη μαγική ύλη που κάνουν τις στιγμές των γιορτών να παίρνουν χρώμα και να γίνονται μυθικές μνήμες!

 

Έτσι λοιπόν διαλέξαμε τα 3 πιο Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Κανένα από αυτά δεν θα θέλαμε να λείψει από τις βιβλιοθήκες μας και είναι σίγουρο ότι όσο και να μεγαλώσουν οι μικροί αναγνώστες ….πάντα θα τα ξεφυλλίζουν με αγάπη και προσμονή σαν να τα διαβάζουν για πρώτη φορά!

Αληθινά Χριστούγεννα λοιπόν με ….

ΓΟΥΙΝΣΤΟΝ, Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ
Πλησιάζουν Χριστούγεννα και λίγο πριν την αντίστροφη μέτρηση, ο μικρός Γουίνστον το ποντικάκι αναλαμβάνει την πιο σπουδαία αποστολή της ζωής του: Να παραδώσει στα χέρια του Αη Βασίλη το παραπεταμένο γράμμα ενός παιδιού! 25 (24 και1/2!) υπέροχες περιπέτειες ξεκινούν μέσα σε μια ολόφωτη πόλη για τον μικρό ποντικούλη που με αυταπάρνηση, προσπερνά όλα τα εμπόδια  ώστε το αγόρι που έγραψε το γράμμα, ο Όλιβερ, να λάβει το δώρο που ζήτησε!
Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο Γουίνστον θα γνωρίσει φίλους, θα νιώσει αλληλεγγύη ακόμη και από πλάσματα που δεν το περιμένει. Θα φτάσει στον στόχο του; Και τι ζητούσε τελικά ο Όλιβερ στο γράμμα του; Αρκεί μια πράξη αγάπης για να γίνουν όλα καλύτερα;
Μια θαυμάσια, τρυφερή ιστορία για όλη την οικογένεια, που θα σας κρατήσει συντροφιά ενώ περιμένετε τα Χριστούγεννα. Αποτελείται από είκοσι τέσσερα κεφάλαια (και μισό), ενώ κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα, την οποία μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί στο σπίτι ή ακόμα και με φίλους.
Βιβλίο ζωής για αληθινά Χριστούγεννα που σίγουρα κάθε χρόνο θα βγαίνει από το ράφι της βιβλιοθήκης για να διαβαστεί ξανά και ξανά!

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ

ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ
Ο Γου είναι το λατρεμένο λούτρινο γουρουνάκι του Τζακ. Βρίσκεται πάντα δίπλα του, συμπαραστάτης στα καλά και στα κακά. Μια Παραμονή Χριστουγέννων, όμως, κάτι τρομερό συμβαίνει: ο Γου χάνεται.
Έτσι ο Τζακ παρέα με το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι, τον αχώνευτο αντικαταστάτη του Γου, θα ταξιδέψουν στη μαγική Χώρα των Χαμένων όπου θα ζήσουν απίθανες περιπέτειες…

Ο ΚΑΛΤΣΟΚΛΕΦΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ
Ο Καλτσοκλέφτης, ένα αστείο, χνουδωτό πλάσμα που ζει μέσα στους υπονόμους, τρυπώνει κρυφά στα σπίτια των ανθρώπων και κλέβει τις κάλτσες των παιδιών που τρέχουν πάντα ξυπόλυτα.

Για εκείνον οι παιδικές κάλτσες είναι πολύτιμες, αφού με αυτές γεμίζει το μαγικό μαξιλάρι που τον προστατεύει από τους εφικάλτσες, οι οποίοι δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί.
Ώσπου, κάποια μέρα, γνωρίζει τη Σκουπάτη, τον Πέτσα, τη Φωφού, τον Κύρκο και άλλους χαρακτήρες, που θα τον κάνουν να ανακαλύψει μια νέα πτυχή του εαυτού του.

Μια διασκεδαστική και διαδραστική ιστορία του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, που αναδεικνύει την αξία της προσφοράς βοήθειας στους γύρω μας.

Back to top button