Bookcorner

Κατά Ιωάννη – Το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη

Μετά τα best sellers Σασμός και Το ναυάγιο, ο Σπύρος Πετρουλάκης επιστρέφει με το ένατο μυθιστόρημά του. Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ανισότητα που θα χαραχτεί βαθιά στην καρδιά των αναγνωστών.

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Χανιά, σήμερα:

Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής, ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;

Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

Χανιά, 1900-1922:

Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυ¬τρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρω¬τα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;

Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώνα μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…

«Ο Σπύρος Πετρουλάκης στα καλύτερά του. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα σε δύο χρόνους και τόπους. Χανιά και Σμύρνη τού χτες και του σήμερα. Μια ομορφοπλεγμένη ιστο¬ρία με κινηματογραφική πλοκή, γεμά¬τη ανατροπές. Αναπάντεχοι έρωτες, πάθη, πόνος, προδοσίες αλλά και δύ¬ναμη, όνειρα, ελπίδα και λαχτάρα για ζωή.

Όλα μπλέκονται γλυκά σε μια πρωτότυπη ιστορία που θα μιλήσει στην καρδιά σας και θα σας συγκινή¬σει. Ο Ιωάννης είναι ένας ήρωας που θα αγαπήσετε σαν δικό σας παιδί και στο ανατρεπτικό φινάλε δεν θα μπο¬ρείτε να συγκρατήσετε τα δάκρυά σας. Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω ξαναδιαβάσει κάτι παρόμοιο. Πιστέψτε με, αυτό το βιβλίο θα μείνει για καιρό χαραγμένο στη μνήμη σας». Μάκης Πουνέντης, παρουσιαστής.

Πληροφορίες για το βιβλίο

 • Τίτλος: Κατά Ιωάννη
 • Συγγραφέας: Σπύρος Πετρουλάκης
 • Εκδόσεις: Μίνωας
 • Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα
 • ISBN: 978-618-02-2023-0
 • Κωδικός: 35382
 • Σελίδες: 496
 • Διαστάσεις: 14 x 20,5
 • Εξώφυλλο: Μαλακό
 • Ημερομηνία έκδοσης: 04/04/2022
 • Τιμή: 18,80 €

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, από όπου και κα¬τάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλ-λιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις.

Παράλληλα, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM.

Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρ¬ρίχηση και τις καταδύσεις.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν οκτώ μυθιστορήματά του για ενήλικες και επτά βιβλία για παιδιά. Το 2021 το βιβλίο του Σασμός μεταφέρθηκε στην τηλεόραση σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Back to top button