KidsnewsSchoolicantera

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το  1º Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το  1º Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ το οποίο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την πέμπτη 8 Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών υπολογίζεται ότι  ξεπέρασε τις 230.000, ενώ 20.049 μαθητές συμμετείχαν στην επίλυση των γρίφων 

Δείτε παρακάτω την αποφώνηση του 1ου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ

Aγαπητοί/ες μαθητές/τριες,  αξιότιμοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, φίλοι και φίλες,

Με την ολοκλήρωση του 1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ ευελπιστούμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας διαφοροποίησαν τις αντιλήψεις τους και τη στάση τους για τη μάθηση και διαπίστωσαν ότι τα μαθηματικά δεν αποτελούν  ένα διδακτικό αντικείμενο, που θέτει ως στόχο την απόκτηση στείρων γνώσεων, αλλά ένα πεδίο καινοτομίας, δεξιοτήτων,  δημιουργικότητας και έκφρασης των προβληματισμών τους. Τα μαθηματικά συνιστούν ένα συγκροτημένο σώμα γνώσης που παρέχει στους μαθητές πρόσβαση σε σημαντικές ιδέες, γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες από τις οποίες θα αντλούν στην προσπάθειά τους για προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική ευημερία.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων  μαθητών/ριών, εκπαιδευτικών, φοιτητών και φίλων των επιστημών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπέρασε τις 230.000.

Οι συμμετοχές των μαθητών/ριών στην επίλυση γρίφων ήταν ενθαρρυντικά απρόσμενες. Είναι σημαντικό να αναφερθεί αναλυτικά κατά τάξη ο αριθμός των συμμετοχών:

Α΄ Γυμνασίου : 6.122

Β΄ Γυμνασίου : 4.112

Γ΄ Γυμνασίου : 3.237

Α΄ Λυκείου : 2.954

Β΄ Λυκείου : 2.535

Γ΄ Λυκείου : 1.089

Σύνολο: 20.049

Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στην επίλυση γρίφων, θα λάβουν ένα αριστείο διάκρισης που θα τους αποσταλεί από την ομάδα ανάπτυξης του eclass.

Όποιος επιθυμεί, δύναται να παρακολουθήσει όλες τις δράσεις του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε για αυτό το σκοπό:

1o Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ

 

Θα επιθυμούσα να εκφράσω από τα βάθη της καρδιάς μου τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην προετοιμασία αυτής της διοργάνωσης και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω:

Tους oμιλητές μας

  • Τον κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη καθηγητή του Παν. Θεσσαλίας
  • Τον κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη καθηγητή του ΜΙΤ
  • Τον κ. Άρη Μαυρομάτη καθηγητή του Παν. Δυτικής Μακεδονίας.
  • Τον κ. Αθανάσιο Φωκά καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cambridge

Τον κ. Δημήτρη Θεοχάρη  μαθηματικό στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων και τον κ. Νίκο Τάσο μαθηματικό – συγγραφέα και σύμβουλο μαθηματικών του ΙΕΠ

Όλους τους εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/ριες που συμμετείχαν με τις   εργασίες στους στο φεστιβάλ.

Και φυσικά όλους τους φίλους των μαθηματικών και των ευρύτερων επιστημών που μας παρακολουθείτε και συμμετέχετε στέλνοντάς με κάθε μέσο ενθαρρυντικά  μηνύματα.

Τέλος, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η ανταπόκρισή  σας  και η ενεργή συμμετοχή σας στο φεστιβάλ, ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική. Το γεγονός αυτό μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε  με μεγαλύτερη όρεξη ώστε να προετοιμαστούμε για το 2ο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ.

Σας ευχαριστώ πολύ

Εύχομαι σε όλους να είστε καλά

&

η κάθε μέρα να σας φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σας.

 

Μπουραζάνας Κωνσταντίνος

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου

Μαθηματικών Θεσσαλίας

Back to top button