Mommy Time

12 sex tips για νέους μπαμπάδες!

12 sex tips για νέους μπαμπάδες!

«Ανάμεσα σε 10 ταΐσματα, δύο διακεκομμένους ύπνους της μιας ώρας και 8 αλλαγές πάνας, το σεξ μοιάζει με μακρινό και ανεκπλήρωτο όνειρο», λέει ο αμερικανός συγγραφέας Κρις Μαντσίνι, στο βιβλίο του Pacify me. Το βιβλίο δίνει τις σωστές απαντήσεις σε πολλές απορίες των νέων μπαμπάδων και βέβαια πολύτιμες συμβουλές για να ζωντανέψουν τη χαμένη τους σεξουαλικότητα.

1. Ξεχάστε το αχαλίνωτο σεξ. Επανεκτιμήστε το σύντομο σεξ.
Προς το παρόν τουλάχιστον.

2. Μην πείτε ποτέ: «Η μητέρα μου πιστεύει πως το σωστό για το μωρό είναι…».
Ούτε την ενδιαφέρει, ούτε είναι σε θέση (ή ψυχολογία) ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί αντικειμενικά οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τη μητέρα μας. Οριακά αντέχει τη δική της. Για μια γυναίκα που μόλις έγινε μητέρα δεν υπάρχει πιο αντιερωτική λέξη από τη λέξη «πεθερά».

3. Μη σας ξεφύγουν ποτέ λέξεις όπως «χαλαρή κοιλιά» ή «πεσμένο στήθος»
. Δεν υπάρχει περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας που να νιώθει λιγότερο επιθυμητή απ’ ό,τι αμέσως μετά από μια εγκυμοσύνη.

4. Μην περιορίζετε το σεξ στην…κρεβατοκάμαρα:
Δεν έχετε χρόνο για τέτοιες πολυτέλειες. Κάντε το σε οποιοδήποτε δωμάτιο βρείτε ελεύθερο.

5. Αποφύγετε απορίες όπως: «λες να μας βλέπει το μωρό;», «μήπως μας ακούει από την ενδοεπικοινωνία»;
Τα μωρά αρχίζουν να βλέπουν σχετικά καθαρά από τους 8 μήνες της ζωής τους και μετά. Ωστόσο ακόμη κι αν «κατασκοπεύει» από την κούνια του θυμηθείτε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να διακρίνει αν αυτό που κάνετε είναι σεξ. Και οπωσδήποτε ακόμη κι αν σας δει να κάνετε σεξ, δεν πρόκειται να του μείνει στη μνήμη ως τραυματική εμπειρία.

6. Μη ρωτήσετε ποτέ: «Τι έχουμε για δείπνο»;
Αν κάνετε αυτήν τη λάθος ερώτηση δε θα φάτε ποτέ «γλυκό».

7. Δείξτε υπομονή:
Μετά από 9 μήνες εγκυμοσύνης, 36 ώρες σε μια αίθουσα τοκετού και πολλές εβδομάδες θηλασμού, το τελευταίο που θέλει μια γυναίκα είναι σεξ. Μετά όλο αυτό το ορμονικό τσουνάμι θα νιώσει έτοιμη για σεξ όταν αισθανθεί πιο ήρεμη και βέβαια αποδεχτεί τη νέα κατάσταση.

8. Κάντε την να αισθανθεί επιθυμητή:
Αγκαλιάστε την, θαυμάστε την, κολακέψτε την. Ευχαριστείστε την για το όμορφο αυτό δώρο που σας χάρισε.

9. Βγάλτε την έξω από το σπίτι:
Για τις περισσότερες νέες μαμάδες το σπίτι αποτελεί μια μόνιμη πηγή στρες. Κάθε δωμάτιο γι’ αυτές είναι μια μίνι φυλακή. Στο μπάνιο οφείλουν να κάνουν μπάνιο το μωρό ή να βάλουν πλυντήριο, στην κουζίνα πρέπει να ζεστάνουν το γάλα του μωρού, στο καθιστικό να το θηλάσουν και στην κρεβατοκάμαρα να το κοιμίσουν. Μια βόλτα ή μια μίνι εκδρομή θα τις βοηθήσει να ξεφύγουν από την ιδρυματοποίησή τους.

10. Ξεδιπλώστε τα ταλέντα και τις πατρικές σας δεξιότητες:
Δεν υπάρχει καλύτερο αφροδισιακό για μια γυναίκα από το να εμπλέκεστε δημιουργικά-και αποτελεσματικά- σε ό,τι αφορά τη φροντίδα του μωρού. Για μια εξουθενωμένη γυναίκα η βοήθεια αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για να νιώσει και πάλι ανθρώπινα. Αν την αντικαταστήσετε στα σκληρά ωράρια και καταφέρει να κοιμηθεί να είστε σίγουροι πως θα σας το ανταποδώσει.

11. Θυμηθείτε πως η σύντροφός σας, μπορεί να είναι πλέον μαμά αλλά πάντα παραμένει το κορίτσι σας:
Το κορίτσι που φιλούσατε επί ώρα στο πρώτο ραντεβού, το κορίτσι που ξενυχτήσατε νύχτες για να σκέφτεστε. Τώρα που έγινε μαμά, μπορεί κι εκείνη να το έχει ξεχάσει. Αλλά θα σας ευγνωμονεί όταν της το θυμίσετε.

12. Και ένα τελευταίο ευτελές αλλά πολύ πειστικό επιχείρημα: Μετά από ένα καλό σεξ προκύπτει πάντα ένας καλός ύπνος.  

– See more at: http://www.imommy.gr/

Back to top button