Σχολές γονέων

1η συνάντηση στο εργαστήρι διατροφής

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση παιδιών και γονέων στο Εργαστήρι Διατροφής «Ζούμε μαζί… τρώμε και κινούμαστε μαζί», του Διαιτολογικού γραφείου «Nutrimed» της Γλυκερίας Παπαγιαννοπούλου.
Η θεματική ενότητα της πρώτης συνάντησης ήταν η «Ισορροπία στη διατροφή μου». Η διατροφική εκπαίδευση στα παιδιά ξεκίνησε με κουκλοθέατρο, κεντρικό μήνυμα του οποίου ήταν η ισορροπημένη διατροφή. Η Μηλίτσα και ο Ζαχαρίας, οι ήρωες της ιστορίας, πέρασαν το μήνυμα στα παιδιά ότι δεν υπάρχουν «καλά» και κακά» τρόφιμα, αλλά μόνο «καλές» και κακές» διατροφικές συνήθειες. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της Πυραμίδα Παιδικής Διατροφής, τα παιδιά γνώρισαν τις ομάδες τροφίμων και έμαθαν ότι η ποικιλία στη διατροφή είναι η συνταγή της υγείας τους. Για την εμπέδωση των πληροφοριών, έπαιξαν το ομαδικό παιχνίδι «διατροφο-στρουμφο-χωριό» και κατασκεύασαν κολλάζ.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση των γονιών τους, με ομιλία επικεντρωμένη στο σημαντικό ρόλο, που έχουν οι γονείς στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς και των συνηθειών των παιδιών σε θέματα διατροφής και άσκησης. Ακολούθησε, συζήτηση γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, με τη διατροφή των παιδιών τους.
Το εργαστήρι Διατροφής θα συνεχίσει τον κύκλο του, με την επόμενη θεματική ενότητα «Μαμά τι θα φάμε σήμερα; Οικογενειακά γεύματα και μέγεθος μερίδας», στις αρχές του Νοεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθεί. Για να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη συνάντηση, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 24310 32155.

 

papagiannopoulou1 papagiannopoulou

Back to top button