KidsnewsSchoolicantera

Όταν πρώτα ζεις και μετά μαθαίνεις – Η κίνηση καθηγήτριας στην Πύλη που θα την θυμούνται για πάντα οι μαθητές της

Κανείς δεν θέλει «στεγνή» μάθηση. Στην εκπαίδευση χρειάζεται προσέγγιση βιωματική, αληθινή. Είμαστε σε μια εποχή που αντιλαμβανόμαστε και επιδιώκουμε τα πράγματα καλύτερα μέσα από την εμπειρία, από το ταξίδι προς τη γνώση. Και αυτό αφορά τους πάντες αλλά κυρίως τα παιδιά μας. Έτσι δεν θα μπορούσε να μην μας εντυπωσιάσει η κίνηση της καθηγήτριας κας Αλίκης Μυλωνά, στο Γυμνάσιο Πύλης. Η εκπαιδευτικός αποφάσισε μια μέρα να αφήσει στην άκρη τα βιβλία και να κόψει μια βασιλόπιτα αλα…γαλλικά, προσφέροντας στα παιδιά μια χειροποίητη galette des rois. Το μάθημα έγινε τελικά μια γλυκιά στιγμή αξέχαστη σίγουρα για τους μαθητές της. Όπως ανάρτησε και η ίδια στο προφίλ της:

«Όχι που δεν θα έκανα χειροποίητη galette des rois για τους αγαπημένους μου μαθητές!
Και βασιλόπιτα αλά… γαλλικά κόψαμε και μιλήσαμε για τις διαφορές ελληνικού και γαλλικού εθίμου και αναπαράσταση κοπής κάναμε χρησιμοποιώντας τις σχετικές γαλλικές εκφράσεις και στέψαμε τη βασίλισσα της ημέρας και τρελαθήκαμε με την γεύση της αυθεντικής γαλλικής βασιλόπιτας και μάθαμε τη συνταγή για…να την φτιάξει του χρόνου ο κερδισμένος, σύμφωνα με το έθιμο.Και στο τέλος… οι μαθητές έφυγαν με μια αίσθηση ικανοποίησης, λέγοντας : «Τι ωραία! Σήμερα περάσαμε υπέροχα και… δεν κάναμε μάθημα!».

Αλήθεια, δεν έκαναν μάθημα οι μαθητές μου ή απλά δεν το συνειδητοποίησαν; Άραγε δεν έμαθαν τίποτα καινούριο αυτή τη μέρα ή μήπως κατέκτησαν τη συγκεκριμένη γνώση με τρόπο πιο ελκυστικό…; Μήπως η αξιοποίηση της συγκεκριμένης εποπτείας και η ενεργητική συμμετοχή των μαθητών συνέβαλαν στο να γίνει ευχάριστα αποδεκτή η νέα γνώση και άρα η μάθηση πιο αποτελεσματική;
Και του χρόνου με υγεία!!!!!»

Back to top button