Kidsnews

«Όλα είναι θέμα Παιδείας» στα σχολεία του ‘ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ’ από 23 έως 27 Οκτωβρίου 2015

«Όλα είναι θέμα Παιδείας», Έτσι τιτλοφορείται το πλήθος των δράσεων και εκδηλώσεων που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Τρικκαίων για τους 11.000 μαθητές των σχολείων που φοιτούν στα Τρίκαλα και στα χωριά του Δήμου. Εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιούνται διά της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, με τη συνεργασία των δύο Σχολικών Επιτροπών, μετά από την περυσινή εμπειρία, η οποία απέδειξε ότι ο Δήμος μπορεί να προσφέρει ολόπλευρη επιμόρφωση στους μαθητές. Ειδικά σε θέματα που μπορούν να συνεισφέρουν στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών, στη δημιουργικότητα, στην ενίσχυση των ερεθισμάτων για απόκτηση πρόσθετης, ουσιαστικής και ανθρωπιστικής γνώσης. Ταυτοχρόνως, επιζητείται και επιχειρείται η αξιοποίηση της ολόπλευρης δράσης και προσωπικότητας των μαθητών του Δήμου μας, που ήδη παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση, με την ενεργό συμπαράσταση και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιήθηκε η περυσινή εμπειρία και ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που προγραμματίστηκαν. Οι αρχικές 16 εκδηλώσεις και δράσεις που ανακοινώνονται σήμερα, θα εμπλουτιστούν στη συνέχεια και από άλλες, ειδικότερου σκοπού.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα είναι το εξής:

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2015

EΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ από 19 έως 24 Οκτωβρίου 2015

Μαθαίνουμε για την Κομποστοποίηση και τα οφέλη της για το Περιβάλλον.

Τοποθετούμε στα Σχολεία ειδικούς κάδους για να μπορούν οι μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία της κομποστοποίησης.

Μοιράζουμε φυλλάδια , προβάλλουμε βίντεο για να καταλάβουμε όλοι μας πως με κάποια απλά πράγματα κάνουμε καλύτερο το περιβάλλον.

Συμμετέχουν τα παρακάτω σχολεία:

Δημοτικό Σχολείο Βαλτινού,
Δημοτικό Σχολείο Μ. Κεφαλοβρύσου,
Δημοτικό Σχολείο Γλίνους,
Δημοτικό Σχολείο Κεφαλοβρύσου
17ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ από 23 έως 27 Οκτωβρίου 2015

Σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουμε σεμιναριακά μαθήματα του προγράμματος << Κωστής Παλαμάς>> με θέμα την προβολή, διάδοση και αξιοποίηση του Ελληνικού Πολιτισμού μέσω σπουδών επικοινωνίας.

Το << Σχολείο>> του προγράμματος <<Κωστή Παλαμά>> θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα 23-27 Οκτωβρίου με θέμα : Λαϊκός Πολιτισμός και Τουρισμός

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, Δίνουμε ξανά ζωή σε σχολεία που έχουν κλείσει

Ένα κλειστό σχολείο δεν είναι απλά ένα κλειστό κτίριο αλλά ένα κτήριο που σε αυτό κάποτε, μερικοί άνθρωποι περάσανε τα καλύτερα τους χρόνια. Για αυτό και εμείς ανοίγουμε τα σχολεία που έχουν κλείσει τα δίνουμε ζωή, πραγματοποιώντας σε αυτά πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παίζουμε κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών , ζωγραφίζουμε χορεύουμε και διαβάζουμε παραμύθια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ :

9/11/2015 Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής

10/11/2015 Δημοτικό Σχολείο Φωτάδας

13/11/2015 Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου

Σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι, το Δημοτικό κουκλοθέατρο, και το Εικαστικό Κέντρο Προβίδας.

Διήμερο για το ΡΟΚ με τον Γ. Γάκη

Το ΡΟΚ είναι τρόπος ζωής

Μαθαίνουμε για το ΡΟΚ, από πού ξεκίνησε, ποια ήταν η εξέλιξη του στο πέρασμα των χρόνων , με τη ματιά του Γ. Γάκη Βλέπουμε βίντεο, τραγουδάμε και αποδεικνύουμε σε όλους πως: Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΡΟΚ

Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων 19/11/2015 – 20/11/2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ 15 ΜΕΛΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 26 και 27 Νοεμβρίου 2015

Συζητάμε με τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας για να ακούσουμε τα προβλήματα τους και να μοιραστούμε τις ανησυχίες τους.

Μέσα από το διάλογο προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και να κάνουμε καλύτερη τη σχολική τους ζωή.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015

Συγκέντρωση Δώρων- Σχολικών ειδών για μαθητές που έχουν ανάγκη από 9 έως 20Δεκεμβρίου 2015

Για Τρίτη συνεχή χρονιά συγκεντρώνουμε Δώρα – Σχολικά είδη για τους άπορους μαθητές του Δήμου μας. Ο καθένας μας θα μπορεί να φέρνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου την προσφορά του και μακάρι

Φέτος ο Αι Βασίλης επισκεφτεί όλα τα παιδιά.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Νύχτα στο μουσείο

Μια βραδιά έκπληξη στη Δωροθέα Σχολή με μουσική από Μαθητές

Παρασκευή 15/1/2015 και ώρα 20:00

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Χορεύω άρα επικοινωνώ από 29 Φεβρουαρίου 2016 έως 6 Μαρτίου 2016

Για τέταρτη χρονιά, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φέρνει το σύγχρονο χορό στα σχολεία, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Χορεύω, άρα επικοινωνώ», που στόχος του είναι να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού.

Το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, το Dancing to Connect πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στην ελληνική περιφέρεια: πέντε σχολεία της Πάτρας, την πρώτη χρονιά, και πέντε σχολεία των Ιωαννίνων, τη δεύτερη, μαζί με σχολεία της Αθήνας, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσα από το χορό, δημιουργώντας τις δικές τους χορογραφίες. Η Στέγη δίνει και φέτος έμφαση στα σχολεία της περιφέρειας, βάζοντας αυτή τη φορά στο χορό πέντε σχολεία των Τρικάλων, μαζί με πέντε της Αθήνας. Τα δέκα αυτά σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια χορού από ομάδα επαγγελματιών χορευτών, στους χώρους των σχολείων τους. Στο τέλος του προγράμματος, οι μαθητές των Τρικάλων θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους στην πόλη τους, ενώ θα ακολουθήσει παράσταση όλων των σχολείων μαζί (Αθήνας και Τρικάλων), στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής από 14 έως 19 Μαρτίου 2016

Μαθαίνουμε και φέτος να τρώμε υγιεινά τόσο στο χώρο του Σχολείο όσο και έξω από αυτό. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος παρουσιάζουμε τα οφέλη της υγιεινής διατροφής

Συμμετέχουν τα Σχολεία :

5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,
9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,
28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,
Δημοτικό Σχολείο Πρίνου
και Δημοτικό Σχολείο Γενεσίου

Back to top button