Bookcorner

Χριστούγεννα: Η χαρά του παιδικού βιβλίου

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο παιχνίδια, στολισμένο έλατο και προσμονή του Άγιου Βασίλη. Είναι μηνύματα χαράς, αισιοδοξίας, αλτρουισμού και αγάπης που μόνο το καλό βιβλίο μπορεί να προσφέρει απλόχερα στα παιδιά μας…

Τραγουδώντας στο έλκηθρο: Μόλις πέσει το χιόνι, η διασκέδαση ξεκινά! Αυτό το βιβλίο με την υπέροχη εικονογράφηση και τα ρυθμικά στιχάκια θα βάλει αμέσως στο κλίμα των γιορτών τους μικρούς αναγνώστες, ενώ η μελωδία του αγαπημένου γιορτινού τραγουδιού “Τρίγωνα, κάλαντα” θα συντροφεύει ευχάριστα το διάβασμά τους. Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί ένα ακόμη μαγικό βιβλίο με τίτλο “Τραγουδώντας στον χιονιά”.
Εκδόσεις Ψυχογιός. (Έως 3 ετών)

Το έλκηθρο του ξωτικού:
Όταν ένα δώρο πέφτει κατά λάθος από το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη, ο Έντι το ξωτικό αποφασίζει να το παραδώσει πάση θυσία! Τα παιδιά μαθαίνουν ότι κανένα παιδάκι στον κόσμο δεν πρέπει να μένει χωρίς δώρο Χριστουγέννων, κι ύστερα, ξεδιπλώνουν την πίστα, κουρδίζουν το έλκηθρο και ακολουθούν τον Έντι στο ταξίδι του από τον Βόρειο Πόλο ως τη Στολιδούπολη!
Εκδόσεις Ψυχογιός. (Από 3 ετών)

Η μεγάλη μέρα του Αϊ-Βασίλη:
Σήµερα είναι µεγάλη µέρα για τον Αϊ-Βασίλη! Βοήθησέ τον να ετοιµαστεί για την πιο µαγική µέρα του χρόνου. Κάντε του παρέα καθώς επισκέπτεται τα ξωτικά, παρακολουθεί τον αγώνα δρόµου των πιγκουίνων και ετοιµάζει το έλκηθρό του για το µεγάλο ταξίδι. Ένα βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση και µια συναρπαστική έκπληξη στην τελευταία σελίδα που θα μαγέψει τα παιδιά!
Εκδόσεις Ψυχογιός. (Από 1 ετών)

Τα ωραιότερα μυστικά των Χριστουγέννων:
“Αγαπητή περίεργη πιτσιρίκα, Αγαπητέ περίεργε πιτσιρίκε… Επίτρεψέ µου να σου συστηθώ. Ονοµάζοµαι Βαρνάβας Βαρβακίπικ και είµαι ξωτικό. Προσοχή, όµως, όχι οποιοδήποτε ξωτικό. Είµαι ο αρχιγραµµατέας του Αϊ-Βασίλη! Χάρη στα 17.672 χρόνια που ζω πάνω σε αυτή τη Γη, γνωρίζω όλα τα µυστικά του Αϊ-Βασίλη και ξέρω πώς να µετατρέπω τα Χριστούγεννα σε µαγικό θέαµα και παραµυθένια γιορτή! Ακολούθησέ µε στις µυστικές αποστολές µου και θα ζήσεις τα ωραιότερα Χριστούγεννα της ζωής σου! Βαρνάβας Βαρβακίπικ”. Όσοι ανταποκριθούν στο παραπάνω κάλεσμα είναι βέβαιο ότι θα ζήσουν μαγικές στιγμές καθώς θα επισκεφθούν την χώρα του Αϊ-Βασίλη, θα μάθουν το γενεαλογικό του δέντρο, θα μπουν σε ειδικές αποστολές, θα γνωρίσουν την χαρούμενη παρέα των ξωτικών και τους εννέα ταράνδους του Αϊ-Βασίλη , θα ανακαλύψουν το δέντρο με τους… μαγικούς καρπούς,  θα μάθουν να φτιάχνουν τα λαχταριστά μπισκότα με λευκή σοκολάτα που μόνο η γυναίκα του Αϊ-Βασίλη ξέρει να φτιάχνει και θα ταξιδέψουν με έλκηθρο στις τέσσερις γωνιές της γης!

Εκδόσεις Ψυχογιός. Κείμενα: Εμανουέλ Λεπετί. Εικονογράφηση: Κάτια Λονγκί (Από 5 ετών)

Ο Αϊ-Βασίλης (Βιβλίο και Παζλ): Ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο κουτί στο σχήμα του Άι-Βασίλη! Διάβασε την ιστορία και συναρμολόγησε το φανταστικό παζλ των 36 τεμαχίων για να περάσεις αξέχαστες γιορτινές μέρες μαζί με τον Άι-Βασίλη!
Εκδόσεις Ψυχογιός (Από 3 ετών)



Η Θεία Γέννηση (Βιβλίο και Παζλ)
: Ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο κουτί στο σχήμα της φάτνης! Διάβασε την ιστορία της Θείας Γέννησης και συναρμολόγησε το φανταστικό παζλ των 72 τεμαχίων!
Εκδόσεις Ψυχογιός (Από 3 ετών)

Το μυστήριο των τριών κλεμμένων δώρων: Ο Χαράλαμπος Χλαπατσούλης πέφτει σε κατάσταση απελπισίας όταν η οικογένειά του του ζητάει πανάκριβα, επικίνδυνα και δυσεύρετα χριστουγεννιάτικα δώρα. Ο συνάδελφός του όμως στη μακαρονοποιία «Ρουφινόξ», Αρχέλαος Τζουτζουφλέκης, του προτείνει την ιδανική λύση: ένα σχέδιο για την εφαρμογή του οποίου δε θα χρειαστούν τίποτα παραπάνω από ένα τσουβάλι μπαγιάτικο τραχανά, μια ξεφτισμένη κουρελού, μια τρύπια σαμπρέλα και μερικά πολύχρωμα περιτυλίγματα. Το σχέδιο όμως δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του, και οδηγεί τον Χαράλαμπο Χλαπατσούλη στις πιο απίθανες και σπαρταριστές περιπέτειες που μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου, όταν σε ένα κακόφημο μπαρ συναντάει έναν διαρρήκτη με το τατουάζ μιας σαύρας στο μπράτσο και έναν νάνο με κόκκινες φαβορίτες.

Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς. Εικονογράφηση: Κώστας Γρηγοριάδης (Από 5 ετών)

Το περιπόθητο φλουρί της Βασιλόπιτας: Κάθε χρόνο το φλουρί της βασιλόπιτας πέφτει σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας. Για να βοηθήσει λίγο την τύχη του ώστε να τύχει σ’ αυτόν το περιπόθητο φλουρί και σε κανέναν άλλο, ο Χαράλαμπος Χλαπατσούλης ξενυχτάει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και βάζει σε εφαρμογή ένα ιδιοφυές και παράτολμο σχέδιο. Το σχέδιο όμως δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του και οδηγεί τον Χαράλαμπο Χλαπατσούλη στις πιο απίθανες και σπαρταριστές περιπέτειες στα πέρατα του κόσμου όταν, ακολουθώντας έναν Κινέζο με κρεμεζί κιμονό κεντημένο με μπλε δράκους, επιβιβάζεται κατά λάθος σε ένα αεροπλάνο με προορισμό τη Μογγολία.
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς. Εικονογράφηση: Κώστας Γρηγοριάδης (Από 5 ετών)

Μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία:
Νιώστε τη μαγεία των εορτών και μεταφερθείτε στους δρόμους του βικτοριανού Λονδίνου την παραμονή των Χριστουγέννων για να συναντήσετε τον φοβερό Εμπενέζερ Σκρουτζ. Πάρτε τα αγαπημένα σας μαρκαδοράκια ή τις ξυλομπογιές σας και προσθέστε το δικό σας χρώμα στα γιορτινά σχέδια και τα περίτεχνα μοτίβα. Επίσης, απολαύστε επιλεγμένα αποσπάσματα που αντικατοπτρίζουν την ιστορία και την ατμόσφαιρα της βικτοριανής εποχής, καθώς και τις διαχρονικές αλήθειες του κλασικού έργου.
Εκδόσεις Ψυχογιός.

Το χριστουγεννιάτικο καρύδι: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, και ένας μικρός τίγρης, ο Λουκάς, είναι απογοητευμένος από την οικογένειά του. Θέλει πολλά δώρα, πολλή προσοχή, και νομίζει ότι κανείς δεν τον ακούει. Γι’ αυτό χαίρεται πάρα πολύ όταν βρίσκει ένα καρύδι που ικανοποιεί όλες τις ευχές! Ή μήπως όχι όλες; Ο Λουκάς πρέπει να σκεφτεί λίγο καλύτερα ποιες είναι οι πραγματικές επιθυμίες του.
Εκδόσεις Μεταίχμιο. Συγγραφέας: Ξένια Σκούρα. Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου (Από 4 ετών)

Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο:  Όταν ένα παιδί ζητάει συνέχεια δώρα και παιχνίδια δεν είναι περίεργο. Περίεργο είναι να τα στοιβάζει στο δωμάτιό του και να μην τα ανοίγει. Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από μια τέτοια συμπεριφορά; Κι ο Αϊ-Βασίλης τι ρόλο παίζει σε όλο αυτό; Μήπως το παιδάκι δεν είναι τόσο άπληστο αλλά ετοιμάζει μία έκπληξη στον Αϊ-Βασίλη;
Εκδόσεις Μεταίχμιο. Συγγραφέας: Λίνα Σωτηροπούλου. Εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού. (Από 4 ετών)

Το σκουριασμένο τρίγωνο:
Κάποιες φορές, για να πιστέψουμε στα θαύματα, πρέπει να δούμε ένα να γίνεται. Άλλες πάλι, αν πιστέψουμε πολύ σε ένα θαύμα, τότε ίσως αυτό συμβεί. Αυτά τα Χριστούγεννα, η μικρή Αθηνά θα ανακαλύψει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από μία απίθανη συνάντηση. Μια ιστορία με ένα εκτυφλωτικό φως, έναν ιπτάμενο επισκέπτη, ένα σκουριασμένο τρίγωνο που ακουγόταν υπέροχα… «Πφφφ, μα τι χαζομάρες είναι όλα αυτά;» ίσως πει κάποιος. Έτσι είπε κι ένα μικρό κορίτσι, όμως αργότερα κατάλαβε πόσο λάθος έκανε. Ελάτε να ακούσετε κι εσείς την ιστορία της μικρής Αθηνάς, γιατί τελικά είναι ωραίο να πιστεύεις στα θαύματα!

Εκδόσεις Μεταίχμιο. Συγγραφέας: Δημήτρης Μπογδάνος. Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος. (Από 4 ετών)

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες:
Αγαπάς τη ζωγραφική; Σου αρέσουν οι γρίφοι;
Θέλεις να φτιάξεις τα δικά σου χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά; Θέλεις να μάθεις πώς να
σχεδιάζεις εύκολα έναν ʼγιο Βασίλη; Θα τα βρεις όλα μέσα στις Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και θα γίνεις ο μεγάλος… καλλιτέχνης των Χριστουγέννων!
Εκδόσεις Ωκεανός (Από 5 ετών)

Ο Καρυοθραύστης:
Ο Καρυοθραύστης, το κλασικό και αγαπημένο παραμύθι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά βασισμένο στην παραγωγή του George Balanchine για το New York City Ballet. Παραμονή Χριστουγέννων και η Μαίρη, κάτω από το φως του φεγγαριού και την απαλή λάμψη του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αφήνεται σε ύπνο βαθύ, αγκαλιά με τον αγαπημένο της Καρυοθραύστη. Το μαγικό όνειρο που θα δει, θα γίνει αφορμή για να ανακαλύψει την πραγματική ευτυχία στον μακρινό κόσμο της Γης των Ζαχαρωτών! Η ιστορία αυτού του πανέμορφου βιβλίου, που έχει μείνει αναλλοίωτη στον χρόνο, ακολουθεί τη χορογραφία του διάσημου μπαλέτου και η εικονογράφησή της είναι εμπνευσμένη από τα πραγματικά σκηνικά της παραγωγής, η οποία θεωρείται ως η καλύτερη στον κόσμο. Πιστεύεις στον Καρυοθραύστη;
Εκδόσεις Ίκαρος

Ο Ξυλαράκης: Οι δύο πολυβραβευμένοι δημιουργοί, Axel Scheffler & Julia Donaldson, ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, που έγινε ταινία και προβλήθηκε από το BBC πέρυσι την ημέρα των Χριστουγέννων. υλαράκης ζει σ’ ένα δέντρο από πολύ παλιά έχοντας για παρέα τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους. Μια μέρα, ένας σκύλος παίζοντας με τον Ξυλαράκη θα τον απομακρύνει από το σπίτι του, και η μεγάλη περιπέτειά του θα ξεκινήσει! Κι όσο το ένα επεισόδιο διαδέχεται το άλλο η απόσταση από το σπίτι του μεγαλώνει… μέχρι που θα καταλήξει ακόμη και σ’ ένα τζάκι, έτοιμος να αρπάξει φωτιά! Χαμένος και μόνος ο Ξυλαράκης θέλει μόνο να βρει την οικογένειά του και να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Θα καταφέρει να βρει τον δρόμο της επιστροφής;
Ο Ξυλαράκης είναι μια αξέχαστη ιστορία, για μια μεγάλη περιπέτεια που αντικατοπτρίζει με τον πιο τρυφερό τρόπο τη σημασία της οικογένειας αλλά και την ανάγκη όλων μας να περνάμε μαζί με τα αγαπημένα πρόσωπα τις ημέρες των Χριστουγέννων…
Εκδόσεις Ίκαρος

Χρωματίζω κάρτες και φακέλους-Χριστούγεννα: Πάρτε τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους σας και χρωματίστε με τα πιο απίθανα χρώματα τις σελίδες αυτού του βιβλίου. Φτιάξε μοναδικές κάρτες και φακέλους με θέμα τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και χαρίστε τα στους φίλους και στην οικογένειά σας. Το βιβλίο περιλαμβάνει 24 κάρτες, φακέλους και αυτοκόλλητα! Ένα βιβλίο για όλες τις ηλικίες, ιδανικό για τις πιο δημιουργικές ώρες!
Εκδόσεις Ίκαρος.

Το μαγικό άγγιγμα: Τι κι αν είσαι διαφορετικός; Έρχεται µια στιγµή που τα αλλάζει όλα. Ένα χάδι, µια τρυφερή αγκαλιά, ένα µαγικό άγγιγµα σου δίνει δύναµη. Και όλα φαίνονται µαγικά, καινούρια. Και πάνω από όλα ο αλτρουισµός, η αγάπη χωρίς όρια και χωρίς ανταλλάγµατα για όλα τα πλάσµατα της γης. Και να θυµάσαι ότι όλα τα όνειρα γίνονται αληθινά αν τα πιστέψεις!
Εκδόσεις Λιβάνη. Συγγραφέας: Γιώτα Λιβάνη (Από 3 έως 6 ετών)

Η καρδιά του χιονάνθρωπου:
Ένας χιονάνθρωπος αλλιώτικος από τους άλλους. Ένας χιονάνθρωπος που ζητά ένα δώρο και ελπίζει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Θα του το δώσει ο Άγιος Βασίλης; Τι είναι αυτό που θα κάνει τον Μικρό Άσπρο να θέλει να γνωρίσει το γύρισμα του χρόνου, το πέρασμα των εποχών, τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς;
Εκδόσεις Λιβάνη. Συγγραφέας: Δέσποινα Πετρή

Το ατύχημα του Αϊ-Βασίλη: Την προτελευταία νύχτα του χρόνου ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει τα δώρα στα παιδιά του πλανήτη με την τουρμπινομηχανή του, που είχε δύναμη δέκα ταράνδων. Η μηχανή όμως πέφτει στην καπνοδόχο του σπιτιού του μικρού Χρίστου και ο χοντρούλης άγιος βρίσκεται μέσα στο τζάκι τραυματισμένος σοβαρά. Τώρα, ποιος θα αναλάβει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά που περιμένουν; Και πού θα βρεθούν τόσα δώρα; Οι μεγάλες αποφάσεις θα παρθούν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, εκεί όπου δρα ο Κάλι Καλ, ο καλλιτέχνης καλικάντζαρος του Δωδεκαημέρου. Το αγγελάκι με το μαγικό του ραβδάκι θα δώσει εντολή στο ΚΟΥΜΕΛΟΣΟΚΟΛΑΤόχημα, και μια μεγάλη περιπέτεια θα αρχίσει παραμονές της Πρωτοχρονιάς με τον παράξενο γλυκό «ταχυδρόμο» του τραυματία άγιου.
Ο Κάλι Καλ σάς προσκαλεί να ταξιδέψετε μαζί του στις γωνιές του πλανήτη και όχι μόνο… Φορέστε το γιορτινό σας χαμόγελο και βουρ, απογειωθείτε μαζί του!
Εκδόσεις Λιβάνη. Συγγραφέας: Αναστασία Ευσταθίου. Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος.

Η μικρή μπότα του Αϊ-Βασίλη:  Τι ωραία, το χειμώνα παίρνουμε δώρα με τα χιόνια. Ούτε το κρύο ούτε η βροχή θα τον εμποδίσει να φανεί. Να σου αφήσει το δωράκι, να σου δώσει και φιλάκι! Μόνο μια αγωνία έχει πάντοτε, παιδιά, μην τον δείτε στα κρυφά…
Εκδόσεις Λιβάνη. Συγγραφέας: Δήμητρα Πυργέλη. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ανδριάννα Ρούσσου.

Τικ Τακ Χριστούγεννα: Τ
α Χριστούγεννα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας για πάντα. Να μας δείξουν τη χαρά της ζωής. Να ενώσουν οικογένειες, φίλους, γνωστούς. Να μας βγάλουν από τη μοναξιά μας για πάντα…
Εκδόσεις Λιβάνη. Συγγραφέας: Δέσποινα Πετρή.

Για πάντα Χριστούγεννα:
Μέσα στη µικρή µας χιονόµπαλα ζει ένας χιονάνθρωπος που κάνει µία και µόνο ευχή, να βγει από τη γυάλα του και να περάσει τα Χριστούγεννα µε τους φίλους του. Παραµονή Χριστουγέννων η ευχή του γίνεται πραγµατικότητα… Όµως θα βρεθεί µπροστά σε µια φοβερή ανακάλυψη: Τα Χριστούγεννα δεν κρατούν για πάντα! Μια συναρπαστική περιπέτεια ξεκινάει. Και λίγο πριν τα Χριστούγεννα τελειώσουν ο µικρός χιονάνθρωπος θα βρει τον τρόπο να τα κάνει να κρατήσουν για πάντα!

Εκδόσεις Λιβάνη. Συγγραφέας: Άννα Θεοχάρη. (Από 3 έως 6 ετών)

Back to top button