KidsnewsSchoolicantera

Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας: Έλαμψαν οι μαθητές του δήμου Πύλης

Καλλιτεχνικά δρώμενα και δημιουργίες γεμάτες έμπνευση παρουσίασαν οι μαθητές του δήμου Πύλης. Την έναρξη του  «Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας» που με τόσο επιτυχία έχει καθιερωθεί  πλέον, ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της σχολικής κοινότητας, προλόγησαν και παρακολούθησαν τόσο ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, όσο και ο αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα παιδείας του δήμου Πύλης κ. Σωτ. Αγγέλης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πύλης, παρουσία γονιών, μαθητών και δασκάλων αλλά και κατοίκων της περιοχής . Παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δημιουργίες και πολλά πολλά ακόμη εγχειρήματα των παιδιών που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Την έναρξη του Φεστιβάλ, ανέλαβαν οι μαθητές του δήμου Πύλης με τις εξής θεματικές:

  • Δημ. Σχολείο Πύλης, Θεατρικό & τραγούδι:”Τι είναι παιδιά η ανακύκλωση”
  • Δημ. Σχολείο Παλαιομοναστήρου, χορός δημ. τραγουδιού, παρουσίαση εικονογραφημένου παραμυθιού, τραγούδια.
  • Δημ. Σχολείο Γόμφων, “…Εν δράσει με μοναστηριακή ταπεινότητα, οικολογική συνείδηση & κυκλοφοριακή αγωγή στον κήπο των συναισθημάτων με τα άλυτα μυστήρια.
  • Δημ. Σχολείο Πηγής, παρουσίαση μέρους σχολικής εκδήλωσης και φωτογραφικού υλικού, παρουσίαση αποτελεσμάτων του προγράμματος, φωτογραφικό υλικό, κατασκευή μακέτας.
  • Δημ. Σχολείο Λυγαριάς, μουσικοκινητικό σκετς: “Πάμε διακοπές”.
  • Δημ. Σχολείο Φήκης, “Μελωδική μουσική”, τραγούδια πολιτιστικού περιεχομένου με συνοδεία μουσικής.
  • Δημ. Σχολείο Πύλης, θεατρικό: “Ο Καραγκιόζης φούρναρης”, τραγούδι: “Ο μάγειρας”.

Όπως επισημάνθηκε, σκοπός των δράσεων είναι η ανάδειξη της ομαδικής προσπάθειας των παιδιών, της συνεργασίας και της ευαισθητοποίησης σε σημαντικά κοινωνικά και σχολικά ζητήματα αλλά και η αφύπνιση της δημιουργικότητας ώστε μέσα από αυτή να αλλάξουν στερεοτυπικές αντιλήψεις και να έχουμε πολίτες με ανοιχτό πνεύμα στο αύριο.

 

Back to top button