Social

ΤΡΙΚΑΛΑ: Με “Δύναμη Ευθύνης” και τις γυναίκες στο προσκήνιο η πρώτη συγκέντρωση του Λευτέρη Αβραμόπουλου

Την πρώτη μεγάλη, δημόσια, ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος και η δημοτική παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» και στο επίκεντρο αυτής βρέθηκε η γυναίκα.

Στην αίθουσα του Grand Meteora Hotel δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, ενώ το ίδιο συνέβη και στον εξωτερικό χώρο όπου είχαν τοποθετηθεί οθόνη και ηχεία, καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λευτέρης Αβραμόπουλος, επέλεξε με την πρώτη του δημόσια εκδήλωση, να αποφύγει τα τετριμμένα και να φέρει στην επιφάνεια ένα κοινωνικό θέμα, την παρουσία της γυναίκας στην καθημερινότητα, την εργασία, την πολιτική, την αυτοδιοίκηση.

«Οι δυσκολίες που έρχονται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες είναι πολλαπλές σε κάθε επίπεδο, όπως πολλαπλοί είναι και οι ρόλοι τους. Οι γυναίκες είναι άξιες γιατί μπορούν και τα καταφέρνουν, δίνοντας έναν σκληρό και άνισο αγώνα. Οι σύγχρονες γυναίκες είναι πολύ ικανές, έχουν πετύχει δεξιότητες, διακρίνονται για την πλούσια μόρφωση και καταφέρνουν να διαχειρίζονται εξίσου καλά σύνθετες καταστάσεις και προβλήματα μαζί με τους άνδρες. Εγώ προσωπικά θα τολμήσω να πω οτι το πράττουν καλύτερα και από τους άνδρες, αποφεύγοντας κακοτοπιές γιατί ξέρουν να ελίσσονται, έχοντας πιο ανθρώπινο πρόσωπο», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Μιλώντας για το τομέα της αυτοδιοίκησης και τη γυναίκα υπογράμμισε πως «Εμείς θέλουμε να πάμε μπροστά το τόπο μας και για να το πετύχουμε αυτό θέλουμε πιο πολλές γυναίκες, δίπλα μας κοντά μας, γιατί πιστεύουμε οτι η γυναίκα έρχεται να προσδώσει άλλο αέρα στην αυτοδίοικηση, είτε του πρώτου, είτε του δευτέρου βαθμού. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αναπτύξει πολύ μεγάλο πεδίο δράσης για την ισότιμη θέση της γυναίκας, γι’ αυτό η «Δύναμη Ευθύνης» δίνει σήμερα φωνή στις γυναίκες. Γυναίκες μητέρες, γυναίκες νοικοκυρές, γυναίκες εργαζόμενες, γυναίκες άνεργες, γυναίκες πολιτικούς, γυναίκες αυτοδιοικητικούς. Να μας μιλήσουν ανοιχτά για τον αγώνα τους, τις δυσκολίες και τις ανησυχίες τους, τους στόχους και τα όνειρά τους. Και μέσα από αυτόν το δημόσιο διάλογο που θα κάνουμε σήμερα να βοηθήσουν και εμάς να βρούμε το σωστό τρόπο στήριξής τους», ήρθε να προσθέσει.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των τεσσάρων γυναικών που καλέστηκαν στην εκδήλωση και μίλησαν για την πορεία, την ζωή και τους στόχους τους. Αυτές ήταν, κατά την σειρά που μίλησαν, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δ. Τρικκαίων Σοφία Αλεστά, οι επαγγελματίες Μαρία Καρούτα και Εύη Ναστογιάννη και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Back to top button