Schoolicantera

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων στο 9ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Σχολείο μας συμμετείχε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίαςτο οποίο διεξήχθη στο Μουσείο Τσιτσάνη. Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες για τις οποίες εργάστηκαν με πολύ όρεξη και μεράκι. Συγκεκριμένα:

Οι μαθήτριες της Γ’ γυμνασίου, Γραδούλα Ειρήνη, Καλλιντέρη Μαριάννα, ΜουτσίκαΦοίβηΜπανάσιου Μαρία, Μπλαντή Κωνσταντίνα, Νάστα Κατερίνα, Σπυροπούλου Τατιάνα, Τριανταφύλλου Ασπασία και Τσιαγκλή Καλλιόπη παρουσίασαν την εργασία «Parkingsensor με Arduino». Συγκεκριμένα,δημιούργησαν με τον μικροελεγκτήArduinoέναν αισθητήρα παρκαρίσματος τον οπoίο προσάρμοσαν σε ένα ρομποτικό όχημα EV3. Η εργασία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της πληροφορικής με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ζαφείρη Ευαγγελία και την κ. Σούλα Νικολέττα.

Οι μαθητές της Α’Λυκείου,Κουκουλέτσου Κατερίνα, Μαυρομμάτη Χριστιάνα, Παπανικολάου Φώτης, Σουφλιά Τσαμπίκα, Παπασίμου Ελένη και Παπαπαναγιώτου Αλέξανδρος παρουσίασαν την εργασία «Ρομποτικός Λαβύρινθος». Συγκεκριμένα,προγραμμάτισαν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα EV3, το οποίο έχει τη δυνατότητα, αφού τοποθετηθεί στην είσοδο ενός λαβύρινθου, να βρίσκει την έξοδο του. Για το σκοπό αυτό,χρησιμοποιήθηκαν κατάλληλα προγραμματιστικά blocksκαι τρεις αισθητήρες. Η εργασία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος ΕφαρμογέςΠληροφορικής της Α’ λυκείου με υπεύθυνηκαθηγήτρια την κ. Σούλα Νικολέττα.

Τους μαθητές συνόδευσε στο Φεστιβάλ η καθηγήτρια βιολογίας του σχολείου κ. Γιαννοπούλου Κατερίνα.

Back to top button