Bookcorner

Πόσο απλό είναι «να κρυφτείς απ’ τα παιδιά»;

Την εποχή που διάφοροι μεγαλοσχήμονες πελαγοδρομούν αγνοώντας το… παγόβουνο που πλησιάζει, ο Δημήτρης Κουρέτας δεν ενοχλείται καθόλου από το να «λερώσει» το προφίλ του πανεπιστημιακού και να μιλήσει για απλά, κατανοητά, μα τόσο απαραίτητα πράγματα…
Να μιλήσει με αλήθειες μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Ζώντας στην Ελλάδα της κρίσης», το οποίο παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων.
Η βιβλιοπαρουσίαση διοργανώθηκε από το Δήμο Τρικκαίων, το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και τις εκδόσεις Αρμός.
Για το βιβλίο μίλησε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καθώς επίσης και ο συγγραφέας.
Όπως εξήγησαν ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο ίδιος ο συγγραφέας «μπορεί η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας να μοιάζει με γιγάντιο τέρας, το οποίο δεν επιτρέπει καμία αισιόδοξη σκέψη σε κανέναν και σε καμία παραγωγική τάξη, όμως είναι περισσότερο κρίση νοοτροπίας, είναι πιο πολύ κρίση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη ζωή μας και τον τρόπο ανάπτυξης της χώρας μας παρά οτιδήποτε άλλο.».
Σύμφωνα με τον συγγραφέα «αν το ζητούμενο λοιπόν είναι να βρούμε τον μίτο της Αριάδνης για να βγούμε από τον λαβύρινθο της κρίσης, πρέπει να χαράξουμε πρώτα το μονοπάτι. Κι αυτό δεν μπορεί να είναι πάνω στα χνάρια των ίδιων κατευθύνσεων, που μας έφεραν εδώ. Τα παραδείγματα χωρών που τα κατάφεραν είναι πολλά. Μόνο που για να τα καταφέρουν, επέλεξαν να αλλάξουν τον τρόπο προσέγγισης της οικονομίας τους, την κουλτούρα τους γύρω από το επιχειρείν αλλά και τον ρόλο που είχε η εκάστοτε οργανωμένη Πολιτεία, αυτό που ονομάζουμε κράτος».

biblio kouretas1

Back to top button