Kidsnews

Πρώτες Βοήθειες για τα παιδιά, από τα παιδιά» !

Πρώτες Βοήθειες για τα παιδιά, από τα παιδιά» είναι το κεντρικό μήνυμα και το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, που γιορτάζεται το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, όπως έχει οριστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.
111-300x280

Οι Πρώτες Βοήθειες αποτελούν μια πράξη ανθρωπισμού και πρέπει να είναι προσβάσιμες στον καθένα, σε κάθε χώρο και με κάθε ευκαιρία. Φέτος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, προσεγγίζεται μια ιδιαίτερα ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, η οποία παρουσιάζει επιρρέπεια στα ατυχήματα, λόγω της έμφυτης τάσης των παιδιών να αναλαμβάνουν ρίσκα.

Με αφορμή, λοιπόν, τον εορτασμό της Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, η Υπηρεσία «Αγωγή Υγείας» του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου έχει προγραμματίσει σειρά από δράσεις, στο πρότυπο βιωματικό πάρκο PARADISE Park.

Σε ένα ιδανικό περιβάλλον, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν το παιχνίδι με τη γνώση. Οι εκπαιδευτές της Υπηρεσίας θα παρουσιάσουν στα παιδιά τρόπους ώστε να αποφεύγουν τους κινδύνους και να αντιμετωπίζουν υπεύθυνα και με τρόπο απλό μικροατυχήματα που προκύπτουν συχνά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day) καθιερώθηκε το 2000, με πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, για να τονισθεί η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή. Γιορτάζεται το δεύτερο Σάββατο κάθε Σεπτεμβρίου. (Σαν Σήμερα .gr)

Back to top button