KidsnewsSchoolicantera

Ποιες μάσκες κρίνονται κατάλληλες για τα σχολεία; – Δήμοι έχουν αρχίσει να προσφέρουν μάσκες υψηλής προστασίας στους μαθητές

Η ανησυχία των περισσοτέρων έχει να κάνει με την ευαισθησία των τεστ απέναντι στον κορονοϊό μιας και η εμπειρία των τελευταίων εβδομάδων, έδειξε ότι χρειάζονται αρκετές δειγματοληψίες ώστε να διαπιστωθεί εάν κάποιος είναι θετικός στον ιό, ακόμη και με συμπτώματα. Για το λόγο αυτό, καλούν σε αυξημένο testing τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές το οποίο όμως και πάλι δεν διασφαλίζει εξ ολοκλήρου τη σχολική κοινότητα.

 

Το ενδεχόμενο κενό στις διαγνώσεις καλύπτει υποτίθεται η μάσκα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, μάσκες υψηλής προστασίας ή διπλές χειρουργικές, πρέπει να φοράνε μόνο όσοι επιστρέφουν μετά τη νόσηση στο σχολείο. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, και παρά το γεγονός ότι για χώρους συνωστισμού έχουν προταθεί οι μάσκες υψηλής προστασίας ως οι μόνες που μπορούν να προστατεύσουν.

Η πρόβλεψη, παραλείφθηκε προφανώς λόγω του υψηλού κόστους που θα επιφέρει στις οικογένειες η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ενώ το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να μην προμηθεύει ούτε το ελάχιστο στους μαθητές. Από την πλευρά τους αρκετοί Δήμοι έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν δράση.

Όπως στην περίπτωση του δήμου Θέρμης που σήμερα διένειμε μάσκες στα παιδιά. “Οι μάσκες είναι τύπου FFP2/KN95, όπως επιτάσσουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για προστασία από την παραλλαγή “Όμικρον”, και πληρούν όλες τις προδιαγραφές τις οποίες έχει θέσει η Πολιτεία”, επισημαίνει το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου. “Θα βρίσκονται στα σχολεία, θα παραδοθούν το πρωί της Δευτέρας και θα παραδοθούν στον/η διευθυντή/τρια της κάθε μιας από τις συνολικά 67 σχολικές μονάδες, προκειμένου να διανεμηθούν στους χιλιάδες μαθητές και στους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία του Δήμου Θέρμης”.

Οι μάσκες έχουν δύο μεγέθη. Αυτές με το μικρότερο μέγεθος θα δοθούν στους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων και οι μεγαλύτερες στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς και στους εκπαιδευτικούς.

 

Back to top button