KidsnewsΦύγαμε εκδρομή!

Παύλιανη – Μια αξέχαστη μονοήμερη απόδραση για μικρούς και μεγάλους

Η Παύλιανη είναι ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 1000μ στις πλαγιές της Οίτης. Ο δρόμος προς το χωριό μετά τον αυτοκινητόδρομο (έξοδος Μπράλου) είναι 33χλμ με δυο λωρίδες και λίγες στροφές που δε θα ζαλίσουν τους μικρούς επιβάτες. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τουριστικά με αφορμή τη δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής που βρίσκεται ανάμεσα στην Κάτω και Άνω Παύλιανη.

Το αισθητικό δάσος και το πάρκο αναψυχής της Παύλιανης φτιάχτηκαν από τους κατοίκους της με μεράκι και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και είναι ο ιδανικός προορισμός για την οικογένεια και φυσικά τα παιδιά. Η είσοδος στο αισθητικό δάσος  είναι ελεύθερη και σηματοδοτείται από μια γέφυρα – πιάνο η οποία καθώς τη διασχίζεις παίζει μουσική. Τι πιο μαγικός τρόπος να αρχίσεις τη περιπλάνησή σου.

Στην αντίπερα όχθη, θα βρεις το Μουσείο Υδροκίνησης, με το Νεροπρίονο, το Νερόμυλο, το Μαντάνι και τη Νεροτριβή, και στο βάθος το υπέροχο δάσος με τα πλατάνια, τις καστανιές και τους σφένδαμους. Ανάλογα με τη ηλικία των παιδιών, μπορείς να επιλέξεις αν θα ανεβείς προς τα πάνω ακολουθώντας το μονοπάτι προς “το θρόνο του Δία” ή αν θα ακολουθήσεις απευθείας το μονοπάτι προς το πάρκο αναψυχής.

Σε όλο το πάρκο πολύχρωμα μυστικά και παιχνίδια μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον θα ενθουσιάσουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και εσάς τους γονείς. Και είναι σίγουρο ότι αν πάτε μία φορά θα ανανεώνετε κάθε χρόνο το ραντεβού σας με το πανέμορφο αυτό μέρος.

 

 

Back to top button