Social

Νικολέτα Μπρουζούκη: Η πόλη του αύριο δεν μπορεί να μένει σταθερή

Μία δυναμική γυναίκα, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Η γνωστή Τρικαλινή νομικός Νικολέτα Μπρουζούκη, επανέρχεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλευρό του Δημήτρη Παπαστεργίου, αποτελώντας ένα από τα δυνατά χαρτιά του συνδυασμού.

Ισχυρή προσωπικότητα, με σταθερές απόψεις, μπαίνει μπροστά και μας μιλά για την επόμενη μέρα του Δήμου, τονίζοντας πως «η πόλη του αύριο δεν μπορεί να μένει σταθερή. Οφείλει να εξελίσσεται και εμείς πρέπει να υπηρετήσουμε αυτό τον στόχο. Με συνέπεια και χαμηλούς τόνους, να δώσουμε έμφαση στην συνεχή ανάταξη του τόπου μας, τόσο σε υποδομές, όσο και σε πνευματικό επίπεδο».

 

– Στο πλευρό του Δημήτρη Παπαστεργίου με την «Επανεκκίνηση». Ήταν εύκολη η απόφαση;

Όπως γνωρίζετε δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά. Οι πολίτες των Τρικάλων με τίμησαν με την στήριξή τους και στο παρελθόν και θεωρώ πως έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για να τιμήσω αυτή την επιλογή τους. Τόσο από τη θέση της δημοτική συμβούλου και της γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και από αυτή της Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού, κινήθηκα πάντα με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για την πόλη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Και αυτός, είναι ο στόχος μου και τώρα. Να βοηθήσω στη προσπάθεια που ξεκίνησε την περασμένη πενταετία για μία σύγχρονη πόλη στην υπηρεσία του πολίτη.

Όσο για τους λόγους που βρίσκομαι στο πλευρό του Δημήτρη Παπαστεργίου, δε νομίζω πως χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, έχουμε συνεργαστεί στον Δήμο Τρικκαίων με επιτυχία στο παρελθόν, ο αλληλοσεβασμός είναι δεδομένος και έχει αποδείξει πως μπορεί να οδηγήσει τον Δήμο μας στο αύριο.

 

– Ένα από δυνατά χαρτιά του Δ. Παπαστεργίου. Αυξάνει την πίεση το γεγονός αυτό;

Το να ζητάς την ψήφο του συμπολίτη σου θεωρώ πως είναι μία μεγάλη ευθύνη. Γιατί αυτή την επιλογή του καλείσαι να τιμήσεις την επόμενη μέρα, είτε εκλεγείς, είτε όχι. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πρέπει να διανύσεις την διαδρομή που σου αναλογεί, αφήνοντας στην άκρη το προσωπικό και προτάσσοντας το συλλογικό. Από όποια θέση καλέστηκα να προσφέρω στον πολίτη και την κοινωνία, πορεύτηκα πάντα με αυτή τη λογική. Και δεν πρόκειται να την αλλάξω τώρα. Άλλωστε, αυτό που όλοι όσοι ζητούμε την ψήφο των συμπολιτών μας οφείλουμε να κάνουμε, είναι μέσα από την δική μας φωνή να ακουστεί η δική τους. Ελπίζω οι συμπολίτες μου να μου δώσουν ξανά τη στήριξή τους, ώστε να γίνω η φωνή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

– Η επόμενη μέρα φέρνει σίγουρα ιεράρχηση προβλημάτων. Ποια είναι αυτά που πιστεύετε πως πρέπει να προταχθούν;

Την τελευταία πενταετία έχουν γίνει άλματα όσον αφορά την επίλυση προβλημάτων στον Δήμο Τρικκαίων. Τα οικονομικά έχουν νοικοκυρευτεί, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μας αλλάζει επίπεδο, το πρόσωπο της πόλης αλλάζει, ενώ την ίδια στιγμή έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς πανελληνίως. Αλλά ας μην γελιόμαστε. Δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας. Γι’ αυτό καλούμαστε με την στήριξη των πολιτών, να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε, με ακόμη περισσότερη ενέργεια, με ακόμη περισσότερη αποτελεσματικότητα. Με έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, θα πρέπει να δώσουμε λύσεις από το πιο απλό στο πιο σύνθετο, δημιουργώντας μια πόλη, στο μέγιστο δυνατό, στην υπηρεσία του δημότη.

 

– Τι είναι αυτό στο οποίο πρέπει να στοχεύει μία δημοτική αρχή;

Πιστεύω πως αυτό που ζητούμε όλοι είναι μία πιο ανθρώπινη πόλη. Άλλωστε, όλες οι προσπάθειες εκεί οφείλουν να συγκλίνουν. Η νυν δημοτική αρχή του Δημήτρη Παπαστεργίου έκανε μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσα από τις νέες τεχνολογίες, αλλά και συνεχείς παρεμβάσεις. Όμως, πάντα υπάρχει το κάτι παραπάνω. Και σε αυτό πρέπει να στοχεύουμε. Η πόλη του αύριο δεν μπορεί να μένει σταθερή. Οφείλει να εξελίσσεται και εμείς πρέπει να υπηρετήσουμε αυτό τον στόχο. Με συνέπεια και χαμηλούς τόνους, να δώσουμε έμφαση στην συνεχή ανάταξη του τόπου μας, τόσο σε υποδομές, όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

 

– Βρισκόμαστε λίγο πριν την κάλπη. Μήνυμα ή υπόσχεση προς τους συμπολίτες σας;

Ποτέ δεν μπόρεσα να συμβιβαστώ με την λογική των υποσχέσεων. Και δεν θα το κάνω τώρα. Έχω μάθει στη ζωή μου να κοιτώ τον άλλο στα μάτια και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει για μία βραχύβια προεκλογική περίοδο. Επέλεξα να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση του Δήμου και της πόλης και αν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους, να είναι σίγουροι πως θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους.

Back to top button