KidsnewsΥγεία

Νεκρός από covid 54χρονος εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής

Στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας άφησε ανήμερα της εορτής του την τελευταία του πνοή ο 54χρονος εκπαιδευτικός Βαγγέλης Ταρατώρας, ο οποίος υπηρετούσε στο Ειδικό Σχολείο της Νεάπολης Λάρισας.
Ανακοίνωση για τον θάνατο εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής εξέδωσε από τον Σύλλογο Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας.
“Τον τελευταίο χρόνο η Ειδική Αγωγή πέφτει θύμα των ανεπαρκειών και της αναλγησίας της κυβέρνησης και του υπουργείου ώστε να λάβουν μέτρα στήριξης για ασφαλή ανοιχτά ειδικά σχολεία. Δυστυχώς μετά τον θάνατο μαθητή Ειδικού Σχολείου στον Πειραιά, γονέα μαθητή ειδικού σχολείου, σήμερα σε κλίμα βαθειάς θλίψης, πόνου, αγωνίας αλλά και μεγάλης αγανάκτησης, οργής και θυμού, «αποχαιρετήσαμε» τον συνάδελφο εκπαιδευτικό του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Ταρατώρα Ευάγγελο.
Ο Σύλλογος Εδικού Βοηθητικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας (ΣΕΒΕΠΕΑ) εκφράζει στην οικογένεια του τα βαθύτατα συλλυπητήρια. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι της Ειδικής αγωγής δεν είμαστε άτρωτοι απέναντι στον ιό…. Δυστυχώς το αποδεικνύουν τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα, αλλά και τα πολλά ειδικά σχολεία που ανά διαστήματα βρίσκονται σε αναστολή. Καλούμε το υπουργείο ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή, για την ασφάλεια των παιδιών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, να λάβει μέτρα στήριξης των ειδικών σχολείων, με την πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας, δημιουργία ασφαλών κτιριακών υποδομών, αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών και μείωση του αριθμού των μεταφερόμενων για αποφυγή συγχρωτισμού…
Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να διασφαλίζεται πριν και πάνω απ’όλα!
Να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα…
ΤΟ Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Τέλιου Μαρία
Η Γεν. Γραμματέας Μακαντάση Ελένη

Back to top button