KidsnewsSchoolicantera

Νέες αποφάσεις κάθε εβδομάδα- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία

Διατηρώντας, όπως πάντα, την επιφυλακτική του στάση, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας για την πορεία της πανδημίας κ. Νίκος Σύψας, μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως ο ίδιος είπε, «Ο ιός δεν έχει φύγει. Ο ιός είναι εδώ. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιός αυτή τη στιγμή συντρίβει χώρες. Τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Έχουμε εικόνες κολάσεως που εξελίσσονται σε αυτές τις χώρες. Δεν πρέπει να είμαστε ανέμελοι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ο ιός κρατιέται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μην παίζουμε με αυτό».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, επεσήμανε, ότι οι γονείς και συνοδοί πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό έξω από το σχολείο: «Το άνοιγμα των σχολείων θα έχει επίδραση στην επιδημία, το ξέρουμε. Αλλά όμως έχουμε εκτιμήσει ότι το όφελος που θα έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο από το άνοιγμα των σχολείων. Σε κάθε όμως περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κυρίως δεν θα πρέπει να συνωστίζονται γύρω από το σχολείο».

Διευκρίνισε, λοιπόν, ότι «Δεν πλησιάζουμε την πόρτα του σχολείου και αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές έξω από το σχολείο για να μην υπάρξει διασπορά του ιού» και πρόσθεσε: «Οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν την πόρτα του σχολείου με κόσμου».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία. «Δυστυχώς στην περίοδο που μπαίνουμε, Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου τουλάχιστον, θα παίρνουμε αποφάσεις βδομάδα τη βδομάδα. Κάθε εβδομάδα θα παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις. Αυτό δε σημαίνει πισωγύρισμα. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να είμαστε λίγο μπροστά από την επιδημία».

Τέλος, για τον εμβολιασμό είπε ότι δεν είναι τρομακτικά αισιόδοξος, ενώ εκτιμά ότι μέχρι τον Ιούνιο θα μπορούσαμε τουλάχιστον να εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες.

Back to top button