BookcornerPlayroom

Μικρές δανειστικές βιβλιοθήκες στον κήπο μας!

Κάτοικοι σε διάφορες γειτονιές των ΗΠΑ κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κάνουν την μικροκαθημερινότητά τους πιο όμορφη και ελκυστική.

Μία από τις κινήσεις τους που δείχνει ότι το μεράκι, η φαντασία και η προσωπική συνεισφορά του καθενός μπορεί να οφελήσει άμεσα τον διπλανό του, είναι η πρωτοβουλία των “Little Lending Libraries“, των μικρών δανειστικών βιβλιοθηκών που έχουν εξαπλωθεί σε πάμπολλες πολιτείες της χώρας. Μια κίνηση που πρωτοεμφανίστηκε δειλά-δειλά το 2012 από διάσπαρτους πολίτες και η οποία μετεξελίχθηκε σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό κι εν τέλει σε πραγματικό κίνημα από τα κάτω.
Η ιδέα είναι απλή: στήνεις στην αυλή του σπιτιού σου και ει δυνατόν όσο πιο κοντά στο δρόμο, μία μίνι βιβλιοθήκη που μοιάζει με ταχυδρομικό κουτί και με σπιτάκι φιλοξενίας πουλιών. Αλλά αντί για σπουργίτια και λογαριασμούς, μέσα του “κρύβονται” πραγματικοί θησαυροί, όπως είναι τα κάθε λογής βιβλία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας περαστικός είναι να ανοίξει τη μίνι βιβλιοθήκη και να δανειστεί ένα βιβλίο. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα στοιχειώδους ευπρέπειας και λογική τόσο το να τοποθετήσει για δανεισμό ένα δικό του βιβλίο, όσο και το να επιστρέψει το βιβλίο που δανείστηκε.

Back to top button