Social

“Με ποδήλατο στη Δουλειά” και στα Τρίκαλα – Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός!

Το “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά” είναι ένας φιλικός διαγωνισμός για το ποιος χρησιμοποιεί περισσότερο το ποδήλατο για τις καθημερινές του μετακινήσεις, συγκεκριμένα προς και από την εργασία. Στην ουσία όμως είναι πολύ περισσότερα. Είναι μια μέθοδος για την αύξηση της χρήσης ποδηλάτου. Χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό της πετυχαίνει αποτελέσματα που διαρκούν και μετά την λήξη του διαγωνισμού.

Το ποδήλατο είναι ένα μεταφορικό μέσο με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μας σήμερα. Ακόμα πιο επικαιρες είναι οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει στην εθνική οικονομία. Μέσα από το “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά” θα αναδειχτούν ορισμένες από αυτές.

Το “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά” εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα έτη 2011-2016 και αγαπήθηκε από ποδηλάτες και μη. Μετά από απουσία ενός έτους επανέρχεται ανανεωμένο, με νέο website, νέα όρεξη και νέο αέρα στα πετάλια του.

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές

Ο Σύλλογος Αστικών Ποδηλατών Αττικής “ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα” ιδρύθηκε το 2014 και έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Σκοπός του είναι η προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης, με έμφαση φυσικά στο ποδήλατο που αποτελεί και το μεταφορικό μέσο των μελών του. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF). Παράλληλα συνεργάζεται με αντίστοιχους συλλόγους από άλλες πόλεις για την ίδρυση πανελλαδικής ομοσπονδίας αστικής ποδηλασίας, ώστε να ασκηθεί πίεση για την χάραξη εθνικής πολιτικής για την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου.

Πηγή: monopoli.gr
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν οι ποδηλάτες από όλη τη χώρα αρκεί να είναι:

  • Εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για να πάνε στην εργασία τους
  • Φοιτητές / σπουδαστές που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για να πάνε στην σχολή τους

Μείνετε συντονισμένοι στο https://biketowork.gr/ και στο https://www.facebook.com/me.podilato.sti.douleia/

Back to top button