KidsnewsSchoolicantera

Κλειστά τα σχολεία στη Χρυσομηλιά για τις επόμενες τρεις μέρες

Προβληματισμός γεννάται σε ότι αφορά τη διαχείριση της κατάστασης στη Χρυσομηλιά Καλαμπάκας, μετά την εμφάνιση δύο θετικών στον κορονοϊό κρουσμάτων σε ζευγάρι που ήρθε στο χωριό από τη Γερμανία. Ενώ αρχικά από τον ΕΟΔΥ προβλεπόταν η περαιτέρω δειγματοληψία σε συγγενικά πρόσωπα και άτομα που ήρθαν σε επαφή με το εν λόγω ζευγάρι από την περιοχή, τα τεστ περιορίστηκαν σε μόλις 7 και μάλιστα σε άτομα που φέρονται περιστασιακά να ήρθαν σε επαφή με το ζευγάρι λόγω επαγγελματικής ιδιότητας κυρίως (καταστηματάρχες κτλ).

Υποτίθεται ότι από σήμερα Τρίτη, κλιμάκια θα προχωρούσαν σε πιο εκταταμένη ιχνηλάτιση των επαφών. Όμως, όπως από την κεντρική διοίκηση του ΕΟΔΥ η οδηγία αναφέρει ότι μπαίνει τέλος στην ιχνηλάτιση, και όλα επαφίενται πλέον στην λεγόμενη ατομική ευθύνη, ζητώντας από όσους είχαν έρθει σε επαφή με το ζευγάρι να μπούνε σε καραντίνα μέχρι τις 18 Ιουνίου!

Τόσο η τοπική αρχή του χωριού όσο και ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος, είναι έντονα προβληματισμένοι και μεταφέρουν αντίστοιχα την αγωνία των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι δεν μπορούν άμεσα και επίσημα να γνωρίζουν το μέγεθος της τυχόν διασποράς στην κοινότητα. Για το λόγο αυτό, και ανταποκρινόμενος στα ζητήματα που έθεσαν σε συναγερμό την τοπική κοινωνία, ο δήμαρχος κ. Αλέκος αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων στο χωριό, Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Από εκεί και πέρα απευθύνει έκκληση σε συμπολίτες μετανάστες που έρχονται από άλλες χώρες που διαμένουν για να δούνε  συγγενικά πρόσωπα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα περιστατικά. Βέβαια, τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο πρόεδρος της Χρυσομηλιάς, εκπροσωπώντας τους κατοίκους του χωριού τονίζουν τη δυσαρέσκειά τους που σταματά εδώ η όποια διαδικασία τεστ στην κοινότητα μη καταγράφοντας ούτε στοιχειωδώς την κατάσταση που επικρατεί.

Από την πλευρά του ΕΟΔΥ κρίνουν ότι σε αυτή τη φάση μπορεί τα αρνητικά τεστ  να εφησυχάσουν αναίτια τους κατοίκους ενώ το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει την υγεία είναι η τήρηση του αυστηρού αυτοπεριορισμού από άτομα που πιθανώς να έχουν μολυνθεί…

 

Back to top button