KidsnewsSchoolicantera

ΚΔΑΠ: Αποκλείστηκαν δεκάδες χιλιάδες παιδιά δικαιούχων

Παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και αρμόδιοι φορείς έκαναν λόγο για πλήρη κάλυψη των δικαιούχων voucher για ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς, λέγοντας μάλιστα ότι θα καλυφθούν και τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων, τα αποτελέσματα τελικά όχι μόνο δεν ανταποκρινόταν στην εγγύηση αλλά και απέκλεισαν χιλιάδες παιδιά δικαιούχων με χαμηλά εισοδήματα και όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις πανελλαδικά, για τον άδικο και ανεπίτρεπτο αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ όλης της χώρας, ενώ οι μητέρες τους πληρούσαν απολύτως τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα.

Υπάρχουν καταγγελίες μητέρων από όλους τους Δήμους της χώρας, οι οποίες ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών και μάλιστα είχαν λάβει και υψηλή μοριοδότηση (ακόμα και 149 μόρια), είδαν τα παιδιά τους στις λίστες με τους απορριφθέντες.

Και στο Δήμο Τρικκαίων συνέβη το ίδιο με βάση τις λίστες των μορίων που έχουν αναρτηθεί.

Εν μέσω της κρίσης που διανύουμε μόνο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η μεθοδευμένη αυτή τακτική με τους γονείς να περιμένουν άμεσα παρεμβάσεις για την πλήρη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

 

 

 

 

 

Back to top button