Playroom

Ιδέα! Οι περσινές πασχαλινές λαμπάδες γίνονται κεράκια αυγουλάκια!

Στην αποθήκη και σε ντουλάπια, είναι σίγουρο ότι θα εντοπίσετε πολλές πασχαλινές λαμπάδες, μισοκαμένες από προγηγούμενες χρονιές. Δεν πετάμε τίποτα λοιπόν και σε αυτή την περίπτωση μιας και μπορούν να γίνουν ωραιότατα αυγουλάκια κεράκια, εύκολα… Συνδυάζετε με ομελέτα…θα καταλάβετε στη συνέχεια γιατί!

Λοιπόν:

Τρυπάμε προσεκτικά το αυγό στο πιο μυτερό μέρος

Γυρίζουμε ανάποδα και σε μπολάκι αδειάζουμε το περιεχόμενο (το οποίο μοιραία θα γίνει ομελέτα ή κάποιο γλυκό. Κρίμα να πάει χαμένο). Αν δεν βγαίνει ο κρόκος απλά τον βοηθάμε κουνώντας το τσόφλι μας. Ξεπλένουμε και τα αφήνουμε ανάποδα να φύγει η υγρασία.

Προσοχή μην πιέζετε!!!!

Την ίδια ώρα, βάζουμε τον βοηθό μας να σπάσει τις λαμπάδες που έχουμε σε μικρά μικρά κομματάκια. Όσο πιο μικρά τόσο κολαύτερα. Το φυτίλι, το κρατάμε επίσης για να το χρησιμοποιήσουμε στα αυγουλάκια μας.

Βάζουμε σε αυγοθήκη το άδειο τσόφλι. Αν δεν έχουμε αυγοθήκη, κι ένα φυλτζανάκι του ελληνικού καφέ μια χαρά είναι.

Κόβουμε το φυτίλι μας στο μήκος του αυγού και λίγο παραπάνω. (Εμείς το κόψαμε αρκετά παραπάνω γιατί είμαστε large)

Η κάτω άκρη πρέπει να ακουμπάει στον πάτω από το τσόφλι και με οδοντογλυφίδες πρέπει να το στερεώσουμε ώστε να ειναι κάθετο στο αυγό. Μην  κάνει κοιλίτσα…δεν πρέπει.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις χιλιοκομένες λαμπάδες. Για ένα αυγό, υπολογίστε περίπου δύο λαμπάδες.

Ρίχνουμε το λιωμένο κερί και αφήνουμε να κρυώσει. Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα, αφού στερεοποιηθεί κάπως το βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις κρυώσει…ξεφλουδίζουμε κι έτοιμο!!!

Tip: Αν έχετε στο σπίτι αρωματικά έλαια βάλτε μερικές σταγόνες για να γίνουν αρωματικά!

 

 

 

Back to top button