KidsnewsΥγεία

Θετικά τα δείγματα του ζευγαριού που διέμεναν στη Χρυσομηλιά Καλαμπάκας

Ένας κύκλος αγωνίας ξεκινά για την περιοχή του νομού Τρικάλων σε ότι αφορά στη διασπορά του ιού του Κορονοϊού στην περιοχή και κυρίως στη Χρυσομηλιά Καλαμπάκας. Το νεαρό ζευγάρι που ήρθε από την Γερμανία και διέμενε στη Χρυσομηλιά βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό όπως και το ζευγάρι από το Βόλο το οποίο φιλοξένησαν στο χωριό, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα και από άλλους συμπολίτες μας στη Χρυσομηλιά του Δήμου Μετεώρων τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται αργά το βράδυ για να διαπιστωθεί σε πρώτη φάση τυχόν διασπορά και σε άλλους κατοίκους της περιοχής. Τα σχολεία του χωριού, που είναι ιδιαίτερα ζωντανό για τα δεδομένα της επαρχίας, είναι κλειστά με απόφαση του δημάρχου του δήμου Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκου, ο οποίος συνιστά ψυχραιμία τονίζοντας ότι θα ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της ευρείας διασποράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αντίστοιχη ανησυχία υπάρχει και σε γειτονικά χωριά μιας και το ζευγάρι φέρεται να επισκέφθηκε και άλλα σημεία της περιοχής.

Ερωτηματικά προκύπτουν σε ότι αφορά το τεστ που φέρεται να βγήκε αρνητικό κατά την έλευσή τους στη χώρα, μιας και ήδη βρισκόταν στην περιοχή 12 ημέρες, και δεν έχει γίνει γνωστό πότε και πού διενεργήθηκε.

Δείτε τα προηγούμενα ρεπορτάζ του trikalakids

Στη Χρυσομηλιά τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ- Πήραν δείγματα από κατοίκους που ήρθαν σε επαφή με το ζευγάρι από τη Γερμανία

Στο χάρτη της ιχνηλάτισης ο νομός Τρικάλων για τις επαφές του θετικού κρούσματος στο Βόλο

Back to top button