Bookcorner

Η Μαρίνα Γιώτη στο trikalakids.gr για τις πιο όμορφες ιστορίες της ζωής μας !

Η Μαρίνα Γιώτη αγαπημένη συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών ιστοριών, μιλάει

στο    για ιστορίες βγαλμένες από παραμυθοσκέψεις και την καρδιά μας….

[divider]

Μια νέα γυναίκα, μαμά, συγγραφέας και εικονογράφος, και πολλά πολλά ακόμη. Ένας άνθρωπος ενεργητικός που μέχρι σήμερα μας έχει προσφέρει πολλά παιδικά βιβλία μοναδικά και σύγχρονα. Ο λόγος για τη Μαρίνα Γιώτη, η οποία την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαΐου στις 12.00 μ.μ. στον χώρο εκδηλώσεων Le chat noir (Στουρνάρα 10-12, 2431063073) παρουσιάζει δύο βιβλία αφιερωμένα στη σχέση Μαμάς – Γιού και Μπαμπά – Κόρης, με τίτλο “Μια στιγμή” και “Μια Αγκαλιά” αντίστοιχα.

Στα δύο βιβλία βρίσκουμε τη φωνή της σκέψης μας και τη δυναμώνουμε για να πούμε στους ανθρώπους της ζωής μας, όσα φυλάμε στην καρδιά μας. Εκείνα τα σπουδαία και μοναδικά “σ’αγαπώ”…

 

  1. Στα μάτια μας – και στα μάτια των μικρών αναγνωστών – είστε μια νεράιδα των παραμυθιών ! Πώς γεννιέται μια παραμυθο-ιστορία?

 

Από μια παραμυθο-ιδέα φυσικά! Αυτό το μικρό, αλλά θαυματουργό, λαμπάκι στο  μυαλό μας που όταν ανάβει λάμπει ο κόσμος όλος και έχει την δύναμη να φωτίσει τα πάντα.

 

Κυριακή 12 Μαΐου -12.00 μ.μ. στο Le chat Noir

 

 

  1. Βλέπουμε ότι με τη σειρά των βιβλίων Μια Στιγμή / Μια αγκαλιά… όπως και στο Μια καρδιά, αγγίζετε βαθιά τα συναισθήματα και τις σχέσεις της ζωής μας. Τι απεύθυνση έχουν τα βιβλία αυτά ;

 

Τα βιβλία αυτά δεν είναι παιδικά, αλλά απευθύνονται σε γονείς και παιδιά κάθε ηλικίας. Το «Μια καρδιά» είναι για μαμάδες και κόρες, το «Μια στιγμή» για μαμάδες και γιούς και το «Μια αγκαλιά» για μπαμπάδες και κόρες. Είναι βιβλία που το μοιράζεται ο γονιός με το παιδί και δίνεται πολύ συχνά ως δώρο. Τα δυο πρώτα μιλάνε για την αιώνια καρδιά της μάνας που χαρίζεται από τη μαμά στο παιδί της τη στιγμή της γέννησης και την κουβαλάει το παιδί σε όλη του τη ζωή, στις χαρές και τις λύπες, μέχρι που να έρθει η ώρα την χαρίσει στο δικό του παιδί. Το «Μια αγκαλιά» από την άλλη, μιλάει για αυτή την μοναδική σχέση που έχουμε τα κορίτσια με τον μπαμπά μας, τον φύλακά άγγελο μας. Τα βιβλία επίσης μας βοηθάνε να διαχειριστούμε και την απώλεια, καθώς το μήνυμα είναι ότι οι γονείς μας συνεχίζουν να ζουν πάντα μέσα μας. Όσα ζήσαμε μαζί, όσα μάθαμε από εκείνους και όση αγάπη πήραμε δεν χάνονται ποτέ και μεταδίδονται στην επόμενη γενιά σαν μια αιώνια σκυταλοδρομία.

[divider]

 

Τα παιδιά δεν έρχονται με εγχειρίδιο λειτουργίας και το ένστικτο μας φτάνει μέχρι ένα σημείο. Στα δύσκολα βγάζουμε αυτά που μάθαμε.

 

[divider]

 

  1. Πόσο σημαντικό είναι να εξωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας με λέξεις και πράξεις, ειδικά προς τα μέλη της οικογένειάς μας;

 

Πολύ σημαντικό, γιατί όταν περνάνε τα χρόνια και φεύγουν από κοντά μας μετανιώνουμε πικρά για όλα όσα δεν είπαμε και δεν κάναμε.

 

  1. Η αγάπη για τα μικρά μας πλάσματα, τα παιδιά μας, μπορεί να είναι η αρχή για έναν καλύτερο κόσμο πιστεύετε;

 

Είμαι της άποψης ότι οι γονείς θα πρέπει να έχουν ψυχολογική στήριξη και εκπαίδευση από την πρώτη στιγμή της εγκυμοσύνης. Τα παιδιά δεν έρχονται με εγχειρίδιο λειτουργίας και το ένστικτο μας φτάνει μέχρι ένα σημείο. Στα δύσκολα βγάζουμε αυτά που μάθαμε. Κάποιες φορές είναι σωστά και κάποιες όχι. Θα πρέπει να δουλεύουμε τον εαυτό μας, να γινόμαστε καλύτεροι και να ενημερωνόμαστε για να βοηθήσουμε την επόμενη γενιά να γίνει καλύτερη από εμάς. Η αγάπη παίζει τεράστιο ρόλο, γιατί αν αυτή η απεριόριστη αγάπη του γονέα επικοινωνηθεί στο παιδί, τα όποια λάθη που πάντα υπάρχουν, με τον καιρό εξαλείφονται, γιατί το παιδί καταλαβαίνει στην πορεία ότι οτιδήποτε και να έχει γίνει έχει γίνει από αγάπη. Αν πάρουν αγάπη, θα δώσουν αγάπη στον κόσμο και στα δικά τους παιδιά και εκείνα με την σειρά τους θα περάσουν την αγάπη στους άλλους. Είναι μια αλυσίδα και κάθε κρίκος είναι σημαντικός.

 

Ποιες θα είναι άραγε οι επόμενες σελίδες της Μαρίνας Γιώτη…. Τι να περιμένουμε από το επόμενο βιβλίο σας;

 

Το φθινόπωρο του 2019 θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο της νέας μου σειράς βιβλίων για παιδιά από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το κείμενο είναι έτοιμο και δουλεύω τώρα την εικονογράφηση. Είναι μια νέα ιδέα και είμαι πολύ ενθουσιασμένη!

Back to top button