KidsnewsSocial

“Ζήτησε να πάει στο μνημόσυνο και οι αστυνομικοί το σεβάστηκαν…”

Η αίσθηση της ανατριχίλας θα μας συνοδεύει για καιρό μετά την αποκάλυψη της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά. Όχι μόνο για το αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά και για όσα διαβάζουμε και θα διαβάσουμε από εδώ και πέρα.

Σε κάποια από τα δημοσιεύματα σχολιάζονται οι κινήσεις των αστυνομικών αρχών. Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι όλα ήταν γνωστά στις αρχές που προσπαθούσαν να “δέσουν” την υπόθεση διαρρέοντας ψευδείς πληροφορίες στον Τύπο. Μέσα σε αυτά τα ρεπορτάζ διαβάζουμε και το εξής… “Ο σύζυγος της 20χρονης ζήτησε να βρεθεί στο μνημόσυνο της συζύγου του, κάτι που οι αστυνομικοί σεβάστηκαν. Εκεί, οι κάμερες τον «συνέλαβαν» να κλαίει αγκαλιασμένος με τη μητέρα της Καρολάιν”. ethnos.gr

Σε άλλο ρεπορτάζ διαβάζουμε μια άλλη εκδοχή για το διάστημα λίγων ωρών πριν την κατάθεση ομολογίας…

“Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η αστυνομία είχε συμπεράνει από πολύ νωρίς ότι ο πιλότος ήταν ο δολοφόνος της άτυχης Κάρολαϊν, όμως με τη λεγόμενη «παρελκυστική πολιτική», ήθελαν να προκαλέσουν τον εφησυχασμό του ώστε να κάνει λάθη και να οδηγήσει με τον τρόπο αυτόν τις έρευνες από την υποψία, στη βεβαιότητα της ενοχής του.

Για παράδειγμα, υπήρχαν δημοσιεύματα ότι η αστυνομία ζήτησε βοήθεια και στοιχεία από πρεσβείες διάφορων χωρών –μια ενέργεια όμως που δεν συμβαίνει ποτέ, καθώς όταν χρειαστεί, οι αρχές απευθύνονται στις ειδικές διευθύνσεις αστυνομικής συνεργασίας, ώστε να συντονιστούν με άλλες χώρες.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. είχε καλέσει τον πιλότο νωρίτερα για την «τελική» κατάθεση, όμως αυτός ζήτησε να πάει στο μνημόσυνο της γυναίκας του. Για να μην τον τρομάξουν, τον άφησαν να πάει στην Αλόννησο. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν εκεί ρώτησε τον 32χρονο η μητέρα της άτυχης κοπέλας για ποιον λόγο τον κάλεσε πάλι η αστυνομία, αυτός απάντησε ότι «υπάρχει κάποιος ύποπτος και πρέπει να πάω για να τον αναγνωρίσω»-zougla.gr

Το ενδεχόμενο όλα αυτά να ευσταθούν, μας κόβει την ανάσα… Σκέφτεται εύλογα κανείς τους γονείς της 20χρονης Καρολάιν, τους ανθρώπους της, να βρίσκονται σε έναν ακόμη αποχαιρετισμό δίπλα στον δολοφόνο του παιδιού τους, να αγκαλιάζονται με την αστυνομία να γνωρίζει τι θα ακολουθήσει και να το επιτρέπει από “σεβασμό”. Κι όλα αυτά ενώ βούιζε το διαδίκτυο και ήδη είχαν στηθεί οι κάμερες για το τελευταίο φιλί του Ιούδα… Ντροπή αν όλα είχαν κλείσει, είχαν “δέσει”, όπως συνηθίζουν να λένε οι αστυνομικοί, να επέτρεψαν μια τέτοια πληγή.

 

Back to top button