KidsnewsSocial

Επόμενο βήμα τα σχολεία και μετά η εστίαση – Αυστηρό το δίωρο στα καταστήματα

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα σχολεία και την εστίαση μίλησε ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος

Με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και της βελτιωμένης κατάστασης στη χώρα μας που φαίνεται από τα χαμηλά κρούσματα κορονοϊού μίλησε ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος. «Τόσο όσο είναι βελτιωμένη η κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Γώγος και συνέχισε: «Υπάρχει δυσκολία αποκλιμάκωσης αλλά και σταθερά χαμηλή ροή περιστατικών για αρκετές μέρες και υπάρχει και η απόσταση από τις γιορτές. Είναι αρκετά καλή εικόνα», επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει τις δύο ώρες που θα πρέπει να ψωνίζουν οι καταναλωτές, που θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με κωδικό 2 ο κ. Γώγος πρόσθεσε: «Το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο. Θέλουμε μια εφαρμογή για το δίωρο αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση» τόνισε ο κ. Γώγος. Μπορεί να χρειαστούν δυο εβδομάδες κι αν πάνε καλά τα πράγματα με το εμπόριο σημείωσε ο καθηγητής.

«Πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους στους κοινόχρηστους χώρους τα πράγματα μπορεί να είναι δυσκολότερα», προειδοποίησε ο κ. Γώγος. «Από κει και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω του καιρού», προειδοποίησε. Από Φεβρουάριο μπορεί να αρχίσει να ανοίγει η εστίαση αν συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν.

ethnos.gr

Back to top button