KidsnewsΥγεία

Εμβολιάζονται τα παιδιά 12-15 ετών – Ξεκινούν μελέτες για παιδιά 5-11

Κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ξεκίνησαν οι εταιρείες Pfizer και Moderna, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times» για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έρχεται ύστερα από αίτημα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η παρότρυνση για τις κλινικές δοκιμές στην ηλικιακή αυτή κατηγορία γίνεται για να βοηθήσει στον εντοπισμό περιπτώσεων σπάνιας καρδιακής φλεγμονής που έχουν παρουσιαστεί σε άτομα κάτω των 30 ετών τα οποία έχουν πλήρως εμβολιαστεί (έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου Covid).

Εμβολιασμός για παιδιά 12-15 ετών

Εν τω μεταξύ για την ερχόμενη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η έναρξη της διαδικασίας για τον εμβολιασμό παιδιών από 12-15 ετών.

Δυο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 θα κάνουν τα παιδιά ηλικίας 12 – 15 ετών, δήλωσε η η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σε ό,τι αφορά τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, ενώ αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα σημείωσε ότι «βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών».

Σε ό,τι αφορά τα τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, η κ. Παπαευαγγέλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 ετών μετά την δεύτερη δόση, με ήπια όμως συμπτώματα.

Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ανέφερε ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Επισήμανε ωστόσο δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου.

«Αισιοδοξούμε ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες», είπε, δηλώνοντας σίγουρη ότι τα παιδιά θα εμβολιαστούν όταν επιστρέψουν από τις διακοπές, ενώ κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

Τέλος αναφερόμενη στους αρνητές των εμβολίων είπε πως «μας πληγώνει όταν ένας υγειονομικός μιλάει κατά των εμβολίων» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει οι πολίτες να ακουν τα θεσμικά όργανα», τονίζοντας μάλιστα ότι «τα παιδιά αφού εμβολιαστούν αναπτύσσουν περισσότερα αντισώματα».

 

Back to top button