KidsnewsSchoolicantera

ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει την αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές έπειτα από την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία των καθηγητών, η ηγεσία του υπουργείου δεν εξέδωσε καμία οδηγία για την ασφαλή πραγματοποίησή τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα σχετικό μέτρο κατά τη διάρκεια τους.

Παραθέτει, μάλιστα, δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα σχολείων που μετά από εκδρομή έγινε χαμός από κρούσματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε μετά από σχολική εκδρομή με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους 75 μαθητές.

Με αφορμή τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων κατά της διασποράς του ιού, σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Μιλήσαμε με την αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ κα Στέλλα Μανουσογιωργάκη, η οποία μας περιέγραψε μια τραγική κατάσταση σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που τα συνοδεύουν. Όπως μας εξήγησε δεν προηγείται κανένας έλεγχος της εκδρομής πλην των σελφ τεστ για τους ανεμβολίαστους μαθητές. Στις δε πάρα πολλές περιπτώσεις σχολικών εκδρομών που εντοπίστηκαν κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές, δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο διαχείρισης της κατάστασης. Αποτέλεσμα, οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται μπροστά σε εξωφρενικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ όπως για παράδειγμα “γυρίστε τα παιδιά πίσω με στο ίδιο λεωφορείο θετικά και αρνητικά, κρατώντας κάποιες κενές θέσεις ανάμεσα”.

Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και για την περιοχή μας, που αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς σχολικών εκδρομών.

 

 

Back to top button