Kidsnews

Ειρήνη Στράκαρη : Στο σχολείο μας, το Αγγλικό, μας νοιάζει το παιδί, η εμπειρία, το βίωμα, η εξερεύνηση, το μεράκι, το πάθος.

18[divider]

Στο Στέφανο αρέσει η αστρονομία και από μικρός τα καλοκαίρια του κάθεται στο μπαλκόνι του κοιτάζοντας ψηλά. Είναι κάτοχος πολλών αστεριών, μπορεί και να έχει ονοματίσει εκατοντάδες. Στη Ζωή αρέσει να ζωγραφίζει κορίτσια και αγόρια πολύχρωμα, με παράξενα ρούχα σε διάσταση ανθρώπινη. Μας χαρίζει κάθε τόσο κι από ένα έργο της. Στη Σύνθια αρέσει να γράφει ποιήματα με ομοιοκαταληξία και η Ζένια προτιμάει να χορεύει από το να περπατάει.19Ειρήνη Στράκαρη :

 Στο σχολείο μας, το Αγγλικό, μας νοιάζει το παιδί, η εμπειρία, το βίωμα, η εξερεύνηση, το μεράκι, το πάθος. Αυτές είναι μαγικές λέξεις που τους μαθαίνουμε στα Αγγλικά και ΜΟΝΟ στα Αγγλικά. Αλήθεια είναι!

 

15
Με πάθος κι ενθουσιασμό επικοινωνούνε όχι μόνο μέσα στην τάξη αλλά και έξω από αυτή στην Αγγλική γλώσσα από τις μικρές ακόμη ηλικίες και επίπεδα. Αυτή είναι η κατάκτησή τους η μεγάλη και αυτό που μας διαφοροποιεί. Διδάσκουμε τη γλώσσα, τη μιλάμε παντού μέσα στο σχολείο μας και η επιτυχία στην απόκτηση ενός πτυχίου είναι το αποτέλεσμα, και είναι απλό!02
Ένα ταξίδι είναι η μάθηση και ο πρωταρχικός μας στόχος τα παιδιά να «αγαπούν να μαθαίνουν». Κι αυτό είναι κάτι που το καταφέρνουμε μεταδίδοντας τους τη γνώση μέσα από το παιχνίδι, τη λογοτεχνία, το παραμύθι, τα projects. Το βιβλίο αποτελεί εργαλείο, οδηγό που εμείς το εμπλουτίζομαι, του δίνουμε ζωή.09

06
Τα παιδιά μας τα πλησιάζουμε μαθησιακά το καθένα ξεχωριστά. Χαιρόμαστε τη διαφορετικότητά τους και την τροφοδοτούμε. Η Φωτεινή είναι «οπτικός τύπος» και μαθαίνει γρήγορα από την εικόνα, η Ολυμπία είναι ακουστικός τύπος και χρειάζεται τέτοια ερεθίσματα, η Μαριλή είναι κιναισθητική και μέσα από το role play και το παιχνίδι ανθίζει. Και πόσο ωραίο είναι τα παιδιά να ανθίζουν, να ξετυλίγονται, να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους. Αυτό αποτελεί κίνητρο και σκοπό μας μαζί.

03

07
Ο καινούριος μας χώρος μας ανανέωσε μικρούς και μεγάλους. Πάνω απ’ όλα ωστόσο μας έδωσε καινούριες δυνατότητες. Έχουμε πολλά σχέδια, όνειρα καλύτερα, για το μέλλον. Κάποια ήδη τα υλοποιούμε. Φιλοξενήσαμε τη θεατρική ομάδα του Μικρού Βορρά από τη Θεσσαλονίκη και παρακολουθήσαμε το «Μικρό πρίγκιπα». Ξεκινάμε το δικό μας Drama club, ένα θεατρικό εργαστήρι, για τα ανήσυχα, καλλιτεχνικά μας πνεύματα με εμπνευστή και συντονιστή τον Γιώργο Τσαντούλα, στα Αγγλικά φυσικά.22
Οργανώνουμε career days καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με καλεσμένους από διάφορους τομείς δράσης.
Ταξιδέψαμε ήδη στην Αθήνα και δώσαμε στα παιδιά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το TEDxAcademy και να ενθουσιαστούν με την εμπειρία. Ενθουσιαστήκαμε κι εμείς μαζί τους.
Έτσι ονειρευόμαστε την εκπαίδευση, ανθρώπινη, με χαρακτήρα ανάγκη για εξερεύνηση και πάθος για το καινούριο.

11
Διψάμε για αλλαγές και περισσότερο από ποτέ τις έχουμε ανάγκη. Είναι ανάγκη να γίνουμε παιδαγωγοί, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, να πυροδοτήσουμε τη φαντασία, να καλλιεργήσουμε την κριτική σκέψη και να δώσουμε ερεθίσματα στους μικρούς ανθρώπους για να κάνουν «μεγάλα, σπουδαία πράγματα» στο μέλλον. Πάνω απ’ όλα για να πιστέψουν ότι μπορούν.

               [divider]20

                                             English school -Eirini Strakari 10672373_929958093684309_7083279162988966901_n                                         Πλατεία Δεσποτικού -Τρίκαλα ,τηλ.2431077020

tps://www.facebook.com/UK-111931462153647/

Back to top button