KidsnewsΥγεία

Δύο σχολικές μονάδες και ένας βρεφονηπιακός με κρούσματα – Τι θα γίνει από Δευτέρα;

Φαίνεται ότι διανύουμε την κρισιμότερη μέχρι τώρα εβδομάδα σε ότι αφορά στην καταγραφή κρουσμάτων Covid στο νομό Τρικάλων δεδομένου ότι ο ημερήσιος αριθμός αυξάνει σημαντικά ενώ από την άλλη, τα άτομα που νοσούν έχουν άμεση σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ήδη διαπιστώθηκαν θετικοί στον κορονοιό εκπαιδευτικοί και άτομο του προσωπικού δύο σχολικών μονάδων και ενός βρεφονηπιακού σταθμού. Το 1ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο όπου βρέθηκαν θετικοί οι εκπαιδευτικοί, και ο 2ος βρεφονηπιακός σταθμός, σήμαναν συναγερμό στο Δήμο Τρικκαίων με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Άκη Αναστασίου, όπως μας δήλωσε, να σπεύδει άμεσα για απολύμανση των χώρων. Από εκεί και πέρα γίνεται η απαιτούμενη ιχνηλάτηση σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ενώ οι εκπαιδευτικοί που ήρθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη μπει σε καραντίνα.

Τι προβλέπεται ωστόσο να γίνει από Δευτέρα; Αυτό παραμένει κάπως απροσδιόριστο ακόμη. Με βάση το σχεδιασμό του Υπουργείου τα σχολεία θα πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά, ωστόσο με ποιους εκπαιδευτικούς δεδομένης της καραντίνας; Από την άλλη, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ΄. Άκης Αναστασίου, μετά τα τεστ στα οποία υποβάλλονται οι εκπαιδευτική των σχολικών μονάδων θα παίξει σημαντικό ρόλο ο αριθμός των θετικών εφόσον προκύψουν.

Κλειστός ο βρεφονηπιακός

Από την άλλη ο Βρεφονηπιακός Σταθμός κλείνει δεδομένου ότι οι επαφές με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ήταν πιο στενές και πιο πολλές. Για την ασφάλεια λοιπόν παιδιών και εργαζομένων, ακολουθώντας πάντα τα όσα προβλέπονται, ο σταθμός απολυμάνθηκε και κλείνει για 14 ημέρες.

Επτά κρούσματα συνολικά σε μία ημέρα

Ο αριθμός των κρουσμάτων και στην περιοχή μας είναι αυξημένος. Σήμερα μόνο είχαμε επτά κρούσματα. Έξι (6) κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων (04/09/2020), δύο ανιχνεύθηκαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, τρία κατόπιν προσέλευσης στο Γ.Ν Τρικάλων και ένα κατόπιν προσέλευσης σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Γ.Ν Τρικάλων μετά από συμπτωματολογία.

 

Back to top button